Oameni cu suflet din Marea Britanie, Germania sau Olanda adopta cainii fara adapost din Timisoara
Marea Britanie, Germania sau Olanda. Sunt tarile unde zeci de catei din Timisoara sunt tratati cu mare grija de strainii iubitori de animale.
Un grup de voluntari din Timisoara a reusit sa puna pe roate un plan menit sa-i ajute pe cainii vagabonzi: dau animalele spre adoptie, strainilor. Este vorba despre catei luati de pe strada si ingrijiti de voluntari si medici veterinari, dar si despre pisicile care au vazut pentru prima data lumina dintr-un tomberon.
Zoro este un astfel de catel, norocos. Una dintre voluntarele ACT Timisoara l-a gasit in urma cu cateva zile intr-un depozit, unde era abandonat impreuna cu alti trei catei. Era ranit si avea o infectie a pielii. Doar prin minune ar mai fi trait, daca nu primea urgent tratament de la un veterinar. Acum, Zoro este mai vesel, latra, mananca si este internat intr-un spital, iar daca toate lucrurile merg la fel de bine, sunt sanse sa isi gaseasca propriul stapan, in strainatate.
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
Initiativa voluntarilor din Timisoara a pornit in urma cu mai bine de un an pe o retea de socializare. In felul acesta, au reusit sa se reuneasca mai multi iubitori de animale din Timisoara care au pus bazele unei asociatii de voluntariat.
“Cateii pe care ii gasim pe strada si ii ingrijim, ii punem pe o retea de socializare, iar cei care ii plac, ii pot adopta. Pana acum am reusit sa trimitem in adoptie in Marea Britanie, Olanda si Germania, sunt zeci de catei si pisici pe care i-am trimis iubitorilor de animale de acolo. Pana sa plece, animalele trebuie sa treaca printr-un proces. Noi preluam doar urgentele, cateii care sunt bolnavi, femele gestante sau mame cu pui. Apoi, acestia intra in carantina, sunt ingrijiti, vaccinati si incercam sa le gasim un stapan”, povesteste Diana Mihai, una dintre voluntare.
Cu toate acestea, nu toate persoanele vad cu ochii buni aceasta initiativa. “Am ajuns sa fim confundati cu nebunii, sunt unii care nu inteleg ca si animalele sunt suflete care au nevoie de ajutor. Sunt costuri foarte mare care implica aceast voluntariat”, a incheiat Diana.