Nopti de studiu la biblioteca. Sala de lectura si-a prelungit programul in perioada sesiunii

25-01-2013 11:00


carti

Sesiunea nu este cea mai prietenoasa perioada pentru studenti. A inceput de o saptamana, iar tinerii care vor sa ramana pe locurile de la buget sau sa prinda o bursa, invata cu spor pentru a lua note cat mai mari.

Totusi, cartile, notitele sau cafeaua nu sunt de ajuns pentru studentii care locuiesc in caminele universitatii. Acestia au nevoie de liniste si concentrare pentru a putea studia. Pentru acest lucru, Biblioteca Centrala Universitara “Eugen Todoran”, si-a prelungit programul pana seara tarziu. Astfel ca, aici, studentii de la Universitatea de Vest pot invata in liniste pana la ora 1:00.

Iulia Petrovici este studenta la Comunicare si Relatii Publice. Lucreaza opt ore pe zi, sta la camin, iar sala de lectura de acolo nu ii ofera linistea necesara pentru a invata cat este nevoie pentru a obtine o nota mare. Din acest motiv, serile si le-a petrecut mai mult in sala de lectura de la biblioteca, decat in camera de camin. “Daca as invata in camin sau in alta parte, as fi distrasa de foarte multe lucruri, as lua multe pauze. Aici este mult mai bine, mi-am lasat telefonul acasa si pot sa invat mult mai eficient asa. Aici e linistea de care am nevoie”, a marturisit Iulia.

Si Andreea este in aceeasi situatie. Are examen in aceasta dimineata, insa pana ieri nu a reusit sa se pregateasca foarte bine. Din acest motiv, aseara a fost pentru prima data la o ora tarzie, in biblioteca. “Am incercat sa invat aici si cred ca am obtinut rezultate. Voi vedea ce voi face la examen. Acasa nu as fi putut invata, persoanele din jurul meu mi-ar fi distras atentia si as fi stat degeaba cu cartea in mana. Poate daca nu as fi venit aici, as fi mers intr-un club”, spune Andreea.

Biblioteca Universitatii de Vest, este deschisa in timpul saptamanii de la primele ore ale diminetii, pana noaptea la 01:00. In weekend, ramane deschisa doar pana la ora 15:00.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO