La un pas de a produce o tragedie, dupa ce a intrat cu masina intr-o teava de gaz. Ce a urmat

25-03-2012 13:00


 Un timisorean de 27 de ani, fara permis de conducere, s-a urcat baut la volan si s-a oprit cu masina direct intr-o teava de gaz. Imediat dupa impact, tanarul a incercat sa fuga de la fata locului insa a fost oprit la timp de politisti.

 Oamenii care locuiesc pe strada Dorobantilor au fost treziti azi noapte de bubuitura puternica si de mirosul intepator de gaz si au sunat la 112. Imediat zona a fost imprejmuita iar angajatii de la gaze s-au chinuit aproape o ora sa remedieze situatia.

Proprietarii casei in care a intrat barbatul povestesc ca au trecut prin momente de groaza. De frica sa nu se produca vreo deflagratie oamenii au iesit afara pe geam.

“O bubuitura si ne-am trezit din somn si am trezit toti oamenii sa iasa afara si am iesit pe geam. Mirosea a gaz. Toti oamenii din curte au trebuit sa iasa, am iesit pe geam ca la poarta avem senzorul acesta si ne-a fost frica", spune un proprietar.

In scurt timp pompierii au intervenit.

“Detasamentul 1 Timisoara a intervenit pentru asigurarea masurilor PSI. Un BMW a intrat in coleziune si a rupt o teava de gaz, in urma acestuia teava s-a fisurat si a inceput sa iasa gazul. Era pericol deoarece conducta de gaz era rupta complet, cetatenii au fost evacuati", a spus Daniel Carausu, plutonier major al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis.

Dus la audieri, tanarul a spus ca nu el se afla la volan ci un verisor care s-a speriat si a fugit. De asemenea acesta a spus ca a consumat doar o bere. Martorii il contrazic insa.

“La semafor la Saguna era rosu, era oprit un Megane. Ma depaseste BMW-ul cu o viteza foarte mare, intra in fata mea. Era sa intre in plin in Meganul care statea frumos la semafor. In ultimul moment trage dreapta,. s-a facut semaforul verde si a plecat mai departe. Cand am plecat si noi, numai ce am urcat podul, am vazut un nor de praf. Am spus ca asta nu a ajuns departe. Omul nostru se chinuia sa fuga cu masina, era singur la volan", spune un martor.

Oamenii legii spun ca tanarul de 27 de ani a refuzat sa i se recolteze sange pentru a-i fi stabilita alcoolemia.

"Un conducator auto fiind sub influenta bauturilor alcoolice a avariat o teava de gaz pe strada Dorobantilor. Ne-am prezentat la fata locului unde am constatat ca teava de gaz fiind rupta a pus in pericol siguranta publica, am izolat zona si am condus conducatorul auto la spital unde am dorit sa i se ia probe dar a refuzat", a declarat Nicusor Tanasoglu, agent sef pricipal de la Politia Rutiera Timisoara.

Tanarul s-a ales cu dosar penal si risca pana la 7 ani de inchisoare.

VIDEO PROTVPLUS.RO