ISU Timis a trimis o autocisterna in Serbia pentru transportul apei potabile, in zonele afectate de inundatii

Ultima actualizare: 25-05-2014 00:07
cisterna

 Pompierii din Timis au pornit intr-o noua misiune de ajutorare a vecinilor din Serbia, care se confrunta cu cele mai grave inundatii din ultimii 120 de ani.

 Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Timis a trimis catre Serbia o autocisterna cu capacitatea de 6.000 de litri, pentru transportul apei potabile in zonele afectate.

Un echipaj ISU Timis, format din trei subofiteri au pornit aseara spre Novi Sad, provincia Voivodina. Echipajul a plecat cu o autocisterna din cadrul Consiliului judetean Timis – Centrul regional si transfrontalier pentru prevenirea si interventia in caz de inundatii.

Misiunea pompierilor este de a pune la dispozitia autoritatilor sarbe un autovehicul de capacitate mare, igienizat, pentru transportul apei potabile in zonele in care reteaua de apa este afectata. Pompierii timiseni vor duce apa potabila cu ajutorul cisternei in localitatile cu probleme, timp de o saptamana.

Aceasta este cea de-a doua misiune de asistenta internationala pe care pompierii ISU Timis o desfasoara in Serbia. Marti, un convoi format din 3 autocamioane incarcate cu utilaje de interventie la inundatii: barci pneumatice, sisteme de iluminat si echipamente de cazarmare au plecat in Republica Serbia, pentru o misiune de 7 zile.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO