In Parcul Copiilor se vand produse alimentare care v-ar putea afecta sanatatea. Comercianti neautorizati, amendati de politie

Ultima actualizare: 20-03-2014 00:28
comert Parcul Copiilor Timisoara

 Politistii locali au facut mai multe controale in zilele trecute, dupa ce au fost sesizati ca in Parcul Copiilor sunt diverse persoane care comercializeaza produse alimentare, desi nu sunt autorizati.

 In urma verificarilor facute in zona, politistii locali au depistat un barbat de 27 de ani din Timisoara care vindea, fara a avea acord de comert stradal, mere glazurate. Oamenii legii l-au amendat pe individ cu suma de 200 de lei si, mai mult, au descoperit ca acesta provine dintr-o familie care are zeci de sanctiuni primite de la Politia Locala, pentru aceleasi fapte de comert stradal ilegal.

Desi barbatul si familia sa au fost amendati de douasprezece ori, in ultimii trei ani, acestia continua sa incalce legea. Ba mai mult, produsele pe care le pun spre vanzare pot afecta sanatatea consumatorilor, intrucat acestea nu sunt avizate de inspectorii sanitari-veterinari.

„Respectivii efectueaza acte comerciale vanzand in special din rulote, produse de tip patiserie, precum langosi, mere glazurate, vata de zahar, in diverse puncte din oras, fara a avea acord, dar si fara aviz din partea Directiei Sanitar Veterinare”, a transmis Dana Seracin, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Timisoara.

In ultimii ani, familia in cauza a primit, pe persoana juridica, un numar de 12 amenzi in valoare 71.300 lei, iar pe persoana fizica, nu mai putin de 68 de amenzi de peste 18.000 de lei.

„Desi nu detin documentele necesare, cei trei membri, respectiv doi frati si fiul unuia dintre acestia, continua sa incalce legislatia in vigoare si sa puna in pericol sanatatea cetatenilor care cumpara produse de la ei”, a mai spus Dana Seracin.

Oamenii legii vor continua controalele de acest gen si se vor asigura ca membrii acestei familii vor intra in legalitate cu activitatile pe care le desfasoara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO