Filip si Roman au batut palma cu Poli Timişoara si asteapta unda verde de la Buzias

Ultima actualizare: 27-08-2012 09:46
steliano filip

Cei doi juniori şi părinţii lor s-au pus de acord cu Gheorghe Chivorchian pentru un transfer la alb-violeţi. Cei de la LPS Banatul şi-au dat OK-ul, dar un cuvânt de spus mai are şi şeful de la Avicola Buziaş, care vrea să-i trimită la Baia Mare

Steliano Filip şi Alin Roman erau, la începutul acestei săptămâni, împăcaţi cu gândul că vor juca şi în retur la FC Maramureş Baia Mare, echipă la care au fost împrumutaţi de către LPS Banatul Timişoara. Totuşi, lucrurile au luat o întorsătură importantă astăzi.

Liceul are un parteneriat cu clubul Avicola Buziaş, care deţine o parte din drepturile federative ale fotbaliştilor de la LPS Banatul născuţi în anul 1994, printre care se numără şi cei doi fotbalişti în cauză. Dan Pitpaiac, şeful de la Avicola, îşi doreşte să îi transfere definitiv pe Roman şi Filip la Baia Mare, fapt care l-a înfuriat pe Marian Iancu. „Îl căutăm de mai bine de două săptămâni pe domnul Pitpaiac, care nu este de găsit. Păcat că pentru Dinamo sau Baia Mare el poate fi găsit”, a afirmat şeful lui Poli.

Directorul liceului sportiv, Marius Cociu, a explicat că destinaţia fotbaliştilor o vor decide în primul rând părinţii acestora. „Noi avem o deschidere faţă de Poli, pentru că este normal ca jucătorii crescuţi de noi să joace aici, în Timişoara, dar cea mai importantă condiţie pentru ca Roman şi Filip să meargă la Poli este obţinerea acceptului din partea jucătorilor şi a părinţilor”, a declarat Cociu.

Gheorghe Chivorchian s-a întâlnit astăzi cu Roman, Filip şi părinţii acestora, iar rezultatele discuţiei sunt favorabile clubului alb-violet. „Ne-am întâlnit cu domnul Chivorchian, care ne-a spus că, dacă vom merge la Poli, nu vom fi trimişi la satelitul din Liga a III-a şi vom avea şansa noastră să jucăm la prima echipă. Părinţii noştri vor şi întotdeauna au vrut să jucăm la Poli. Pe noi ne interesează cel mai mult să jucăm cel puţin la nivelul la care am jucat în tur, adică în Liga a II-a. Eu zic că ne-am înţeles, acum urmează să se discute şi cu domnul Pitpaiac, cred că săptămâna viitoare”, a spus Steliano Filip.

Mijlocaşii Filip şi Roman, ambii în vârstă de 17 ani, au fost campionii ţării la juniori B cu LPS Banatul anul trecut şi au jucat pentru naţionala României la turneul final al Campionatului European Under 17, din Serbia.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO