Doi copii, un singur CNP. Greseala unui functionar le-a dat viata peste cap

Ultima actualizare: 31-10-2012 01:00

Greseala unui functionar de la evidenta populatiei le da mari batai de cap unor familii din Timisoara si Arad.

Nu a fost atent si le-a atribuit unor copii acelasi cod numeric personal. O asemenea eroare poate da totul peste cap. Copiii s-au inscris cu greu la scoala, au avut probleme cu asigurarea de sanatate si pasaportul, iar unul dintre ei nu mai primeste alocatia de mai bine de un an.

Cei doi copii, s-au nascut in aceeasi zi, la data de 3 mai 2005, intr-o maternitate din Timisoara.

Eroarea a iesit la iveala abia acum, cand familia lui Alexandru a vrut sa-l inscrie la scoala. Asa au aflat ca, in sistem, figura un alt copil din Arad cu acelasi CNP, care era deja inscris la scoala.

Familia din Timisoara a luat legatura cu familia din Arad pentru a le semnala problema. Asa s-a aflat ca, greseala a fost sesizata in urma cu un an de un functionar de la Directia pentru evidenta populatiei din Timisoara. Acesta a schimbat CNP-ul lui Rares, baiatul din Arad, insa a omis sa-i anunte familia. In plus, aceasta modificare, nu a fost adusa la cunostinta celorlalte institutii.

Acum, familia din Arad va trebui sa faca toate demersurile necesare pentru schimbarea certificatului de nastere eliberat de Primaria Timisoara, pe numele lui Rares, in urma cu 7 ani.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO