Cum se va schimba imaginea malurilor raului Bega dupa o investitie de 25 de milioane de lei


Ultimul update: Vineri 06 Septembrie 2013 07:07
Data publicarii: Marti 03 Septembrie 2013 14:33
Categorie: Timiș
Canalul Bega

 Unda verde pentru reabilitarea malurilor raului Bega. A fost finalizata licitatia pentru acest proiect, iar in urmatoarele saptamani urmeaza sa inceapa lucrarile propriu-zise.

 O firma din Arad a castigat licitatia pentru acest proiect, iar in umatoarele zile va fi semnat contractul pentru realizarea efectiva a lucrarilor. Din momentul in care vor fi semnate documentele, firma trebuie sa schimbe total portiunea de maluri dintre Uzina de Apa si Podul Modos. Pe toata aceasta portiune, vor fi reabilitate si construite alei pietonale, vor fi amenajate gradene, spatii de joaca, scene pentru diverse evenimente si vor fi realizate noua statii pentru transport in comun, pe Bega, de tip vaporetto. De asemenea vor fi construite si noua statii pentru inchiriat biciclete.

Potrivit unor estimari facute de reprezentantii primariei, de transportul in comun (vaporetto) pe raul Bega ar putea beneficia 15.400 de persoane, anual, iar statiile pentru inchiriat biciclete vor fi utilizate de peste 17 mii de timisoreni. Pana in momentul de fata, insa, nu se stie cate vehicule pe doua roti vor fi disponiblie in aceste statii.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Termenul de realizare este de 23 de luni de la semnarea contractului. Voi cere firmei sa faca amenajarea de santier, iar printr-un < gentleman’s agreement> sa finalizeze lucrarea inainte de termen. (…) Orice interventie de reamenajare va bloca accesul in zona. Vom avea o discutie tehnica astfel incat organizarea sa fie cat mai rationala”.

Valoarea totala a proiectului se ridica la aproximativ 25 de milioane de lei, bani proveniti din fonduri europene.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO