Contra si Codrea au venit la Timisoara pentru AC Milan, dar ar putea ramane pentru Poli

25-06-2012 18:07

codrea, contra

 Cei doi sunt ambasadorii din acest an ai proiectului „Milan Junior Camp”, care are loc pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Noul preşedinte al CJ Timiş, Titu Bojin, le-a cerut public ajutorul pentru reconstrucţia lui Poli.

Clubul AC Milan organizează o preselecţie pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani. Aflat la a patra ediţie, proiectul „Milan Junior Camp” a ajuns şi la Timişoara, unde peste 100 de copii încearcă să îi impresioneze pe cei cinci antrenori trimişi de clubul italian în România.

Unul dintre copiii timişoreni va primi marele premiu al turneului: dreptul de a participa la finala de pe San Siro.
Ambasadorii acestui eveniment sunt Cosmin Contra (fost jucător al lui AC Milan) şi Paul Codrea. Cei doi nu au în comun doar faptul că au evoluat în Serie A, ci şi faptul că Poli Timişoara este echipa care i-a crescut. Titu Bojin, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost prezent la evenimentul de pe stadionul „Dan Păltinişanu” şi a declarat public că vrea să îi includă pe Codrea şi Contra în proiectul de salvare a Politehnicii. „Vreau să-i salut pe Cosmin Contra şi Paul Codrea şi să le solicit ajutorul pentru binele fotbalului din Timişoara”, a declarat Bojin, care a mai anunţat că astăzi se va întâlni cu primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pentru a pune la punct modul în care autorităţile se vor implica în resuscitarea fotbalului din Timişoara.

Mi s-a cerut public ajutorul, dar asta nu înseamnă că putem face ceva, atâta timp cât nu sunt resurse necesare. Depinde doar de dânşii. De acum nu se mai poate zice că e un proiect pe durată scurtă. Trebuie un proiect pe termen lung, în care în primul rând ar trebui un stadion nou, o sală multifuncţională nouă, pentru că de la infrastructură pleacă toate. Terenuri de fotbal ai suficiente, poţi să faci o şcoală de fotbal extraordinară la Timişoara. Condiţii sunt dintre cele mai bune din România şi din Europa”, a fost reacţia lui Cosmin Contra. Codrea şi-a arătat şi el disponibilitatea de a pune umărul la „învierea” fotbalului timişorean. „Mănuşa a fost aruncată, noi aşteptăm continuarea. Vor decide ei în ce formă ar urma să-i ajutăm. Dacă vom vorbi, vom reuşi să găsim o cale de a colabora. Dacă pleci de jos, probabil că îţi vor trebui câţiva ani buni ca să revii în elită, dar dacă vei reuşi să iei loc în Divizia B, cu siguranţă va fi mult mai uşor”, a spus Codrea, care este în continuare liber de contract, după despărţirea de Siena. „Sunt în vacanţă acum, aştept oferte. Poate vine una de la Poli, cine ştie?”, a spus, mai în glumnă, mai în serios, mijlocaşul timişorean.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO