Automatele de tip pay-point starnesc nemultumiri in Timisoara: "O sa ajunga micul Caracal"

05-07-2013 14:47


pay-point

 De cateva saptamani, aproximativ 20 de automate la care iti poti reincarca telefonul mobil au invadat Timisoara. Acestea au fost amplasate pe trotuar, in statiile mijloacelor de transport si in intersectii, unde blocheaza vizibilitatea soferilor.

 Aceasta amenajare total anapoda a punctelor de plata a starnit nemultumiri atat in randul consilierilor locali, precum si in randul timisorenilor, care au reactionat pe o retea de socializare. Stefan Sandu, unul dintre consilierii primariei Timisoara, a fotografiat cu telefonul mobil aceste aparate si in dreptul fiecareia a postat cate un comentariu.

“De ceva vreme au aparut niste echipamente hidoase instalate in cele mai nepotrivite locuri, din mijlocul statiilor de transport in comun pana la a bloca vizibilitatea in intersectii”, a scris Stefan Sandu pe reteaua de socializare.

“Revin cu inca o amplasare total anapoda a hidoaselor automate, de data aceasta chiar in mijlocul statiei de transport in comun”, a scris consilierul local in descrierea altei fotografii.

De asemenea, si prietenii sai de pe Facebook au intrat in discutie: “o sa ajunga micul Caracal”, a scris un timisorean care crede ca orasul este tot mai departe de apelativul “mica Viena”.

“Daca o masina stationa langa o trecere de pietoni primea amenda... Dar hardughiile astea au voie sa stationeze nelimitat si definitiv, impiedicand vizibilitatea soferilor spre trecerea de pietoni... Pur si simplu un conducator auto nu poate observa un pieton care are intentia de-a traversa strada ... Soferul il vede doar dupa ce ii apare brusc in fata masinii”, a scris un alt timisorean pe Facebook.

Pana acum, in Timisoara au fost amplasate 21 de astfel de puncte de plata. Operatorul care le-a amplasat, plateste pentru fiecare taxa de ocupare a domeniului public, 3 lei metrul patrat pe zi in zona centrala sau 2 lei metrul patrat pe zi pentru automatele din restul zonelor orasului.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO