Atentie timisoreni! O firma “fantoma” promite reabilitarea termica gratuita a blocurilor

28-01-2013 17:00


reabilitare termica

Administratia locala a primit mai multe sesizari din partea timisorenilor, care au fost sunati de o firma germana in legatura cu reabilitarea termica a blocurilor.

Firma le promitea acestora izolarea gratuita a fatadelor, printr-un proiect finantat de la Uniunea Europeana. Practic, acest lucru este imposibil, pentru ca exista un singur proiect de reabilitare a blocurilor, iar acesta este derulat de Primaria Timisoarei si nu este gratuit.


Aceasta firma se lauda ca are deja foarte multe blocuri in portofoliu. Este ceva necurat in toata aceasta poveste si nu vreau ca timisorenii sa fie inselati de cineva. Oricine poate verifica ce programe de finantare europeana exista, iar singurul in acest domeniu este derulat de primarie. Acel program este in termeni foarte clari. Municipalitatea si asociatiile de proprietari contribuie cu 40%, iar Uniunea Europeana cu restul de 60%”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Legat de acest proiect, administratia locala va depune miercuri o prima cerere de finantare pentru eficientizarea energetica a blocurilor. Pana acum, in prima etapa, au fost aprobate pentru reabilitare termica, 30 de blocuri de pe arterele principale ale orasului. Valoarea proiectului se ridica la 4.5 milioane de euro, iar municipalitatea spera sa eficientizeze energetic peste 200 de blocuri din Timisoara.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO