Artistii rusi i-au vrajit aseara pe timisoreni cu cel mai frumos balet pe gheata. VIDEO

Ultima actualizare: 19-01-2013 07:05

 Peste 2 mii de timisoreni au fost vrajiti aseara, timp de doua ore, de Ansamblul de Stat al Baletului pe gheata din Sankt Petersburg.

 50 de patinatori profesionisti au interpretat baletul "Spargatorul de nuci" intr-o sala de sport special amenajata, unde s-au adus decoruri de zeci de mii de euro.

Oameni de toate varstele nu s-au uitat la bani si au scos din buzunar cate 150 de lei pentru acest spectacol, iar la final au declarat, incantati, ca a meritat fiecare banut.

Printre spectatorii veniti sa vada baletul din Saint Petersburg s-a numarat si gimnasta campioana olimpica si mondiala Maria Olaru. "Ador patinajul, cat si baletul. Imi place ca se apropie totdeauna de perfectiune si asta apreciez", a spus gimnasta.

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheata din Saint Petersburg este prima formatie din lume care a imbinat baletul cu patinajul artistic. Printre dansatorii ei se numara fosti campioni la patinaj, indrumati de un coregraf celebru, care a lucrat si cu faimosul balerin Rudolf Nureev.

"Diferenta intre sportul de performanta si baletul pe gheata este esentiala. Daca la sport in primul rand conteaza si puterile fizice, in domeniul baletului pe gheata conteaza aspectul exterior si partea estetica a individului", a declarat Konstantin Rassadin, coregraf.

Pentru spectacol, la sala Olimpia a fost amenajat un patinoar real si un decor pentru care a fost nevoie de aproape 3 tone de gheata.

In urmatoarele zile, ansamblul din Sankt petersburg va mai sustine spectacole la Sibiu, Cluj si Bucuresti.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO