“Acvariul” din Piata Victoriei va fi indepartat. S-a semnat certificatul de urbanism pentru demolare

06-12-2012 14:50

acvariu

 Gata cu “Acvariul” din Piata Victoriei. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a semnat astazi certificatul de urbanism prin care proprietarii cladirii se angajeaza sa o indeparteze din locul actual.

 “Acvariul va fi demolat in cel mai scurt timp, semnarea certificatului de urbanism a fost ultimul hop”, a declarat edilul sef al orasului. Proprietarii care detin terenul din Piata Victoriei au depus actele necesare pentru a demola constructia care gazduieste mai multe societati comerciale.

Cele doua firme care detin intreg spatiul au primit in urma cu doua saptamani din partea municipalitatii trei terenuri in schimbul constructiei de sticla si al pasajului subteran. Imediat dupa ce Consiliul Local si-a dat acordul, acestia au inceput demersurile pentru demolarea constructiei. Astazi, Nicolae Robu a semnat certificatul de urbanism prin care le da voie proprietarilor sa demoleze “Acvariul”.

Ceea ce tinea de primarie si de proprietari, pentru demolare, s-a facut. Acum mai sunt de pus la punct doar cateva detalii birocratice, insa in cel mai scurt timp cladirea va disparea si in acea zi, timisorenii vor avea o surpriza. Imediat dupa demolare vom aranja putin locul, pentru ca in primavara sa trecem la o amenajare radicala. Acum putem pune in aplicare proiectul nostru de construire al pasajului subteran din Piata Victoriei”, a explicat edilul sef.

Noile spatii pe care le vor primi actualii proprietari sunt o parte din parcarea din spatele Pietei 700, plus doua terenuri: unul in Calea Lipovei si altul in Calea Bogdanestilor.

Primaria s-a inteles cu proprietarii “acvariului”. Vezi ce terenuri ofera la schimb municipalitatea

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO