Un lac de doua ori cat Londra a secat complet in China. Ce constructie veche de 400 de ani a aparut. FOTO

23-01-2014 09:10
Sursa: International Business Times


Lacul Poyang

Cel mai mare lac cu apa dulce din China a ramas complet fara apa din cauza secetei. Lacul Poyang, din provincia Jiangxi, este una dintre cele mai populare atractii turistice de pe teritoriul Chinei.

Conform International Business Times, seceta si un nou rezervor de apa al celui mai mare baraj din lume (Barajul Celor Trei Defileuri) a provocat o scadere alarmanta a nivelului apei.

Acum, intreaga regiune este in pericol de a ramane fara apa potabila si industria piscicola este la pamant. Lipsa pestilor inseamna ca o jumatate de milion de pasari migratoare care faceau popas in zona lacului Poyang nu mai au ce sa manance.

Pe de alta parte, acum, turistii pot vizita locul unde se afla inainte lacul de 3500 de kilometri patrati si turnul din mijlocul lacului la pas, in loc sa apeleze la barcile traditionale. Iar navetistii pot traversa pe lungime lacul pentru a ajunge la locul de munca, in loc sa il ocoloeasca.

De altfel, una dintre putinele suprize placute ale acestui fenomen neobisnuit este faptul ca - dupa scaderea nivelului apei - un pod facut din piatra construit in 1631, lung de aproape 3 kilometri, a iesit la suprafata.

Sursa: International Business Times

Tags: china, seceta, lac, poyang,


VIDEO PROTVPLUS.RO