Trăgătoare de elită la vârsta de 86 de ani. Povestea lui Tomar, ”bunicuța revolver”

Dată publicare: 13-05-2018 16:04
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Chandro Tomar, Prakasho Tomar

La vârsta de 86 de ani, Chandro Tomar este cea mai în vârstă trăgătoare de elită din India - și poate chiar din lume - fiind capabilă să lovească perfect în centrul unei ținte, de la 10 metri.

Tomar și-a descoperit pasiunea pentru armele de foc atunci când împlinea 65 de ani, fiind poreclită de mass media ”Revolver Dadi” sau ”Bunicuța Revolver”, se arată într-un reportaj realizat de Al Jazeera. La fel ca alte bunici din India, în fiecare zi ea gătește pentru familie sau mulge vacile.

Însă în afară de treburile zilnice, această femeie, care de multe ori este citată ca fiind cea mai în vârstă trăgătoare de elită din lume, antrenează sute de băieți și fete să țintească la fel ca ea.

”Deși, la început, familia și cunoscuții râdeau de mine când mă vedeau că trag cu arma, succesul i-a făcut acum să gândească altfel.” spune ea.

În fotografiile de mai jos, Chandro Tomar (dreapta) poate fi văzută împreună cu cumnata sa, Prakasho Tomar (stânga).

Tomar a povestit cum a pus prima dată pe o armă, într-o zi când s-a dus cu neapoata ei la un poligon de tragere.

Era în 1999. Nepoatei mele îi era teamă să se ducă singură la Rifle Club, așa că m-a rugat să o însoțesc. I-am spus să învețe să tragă și să devină mai bună, să fim mândri de ea. Însă ea nu era interesată. Așa că am pus mâna pe un pistol și am tras la țintă.”

Era prima dată când ținea în mână un pistol și când nimerea fix la țintă.

Când antrenorul a văzut asta, mi-a zis să nu renunț și să îmi urmez pasiunea”.

În prezent, femeia așteaptă ca toată lumea să adoramă, inclusiv tatăl și soțul ei, ca să poată pleca de acasă, să se antreneze pe câmp. Ca să își îmbunătățească performanțele, ea a început să-și întărească mușchii brațului, ținând un ulcior cu apă cât mai mult în acea mână.

Și, temându-se că familia s-ar putea supăra din cauza acestei pasiuni, ea a ținut mult timp în secret această pasiune.

”Într-un sat în care fetele nu sunt trimise la școală sau nu li se permite să muncească, o femeie bătrână care ține în mână un pistol era ceva ciudat și ridicol”, mai spune ea.

Sursa: Al Jazeera


VIDEO PROTVPLUS.RO