Rusia a declansat cel mai mare exercitiu militar din 2015. Simularea cu mai multi soldati decat Armata Romana. GALERIE FOTO

Ultima actualizare: 18-09-2015 07:51
exercitiu militar Centru-2015 Rusia

Centru-2015, cel mai mare exercitiu de anul acesta al armatei ruse, a inceput luni si va dura toata saptamana.

Potrivit agentiei oficiale de stiri TASS, la exercitiu participa aproximativ 95.000 de militari, cu 7.000 de tancuri, tunuri, baterii de rachete si alte sisteme de armament, dar si 170 de avioane si 20 de nave. Aplicatia se desfasoara intre 14 si 20 septembrie si simuleaza “localizarea unui conflict armat international pe teatrul de operatiuni din Asia Centrala”, potrivit generalului Vladimir Zarudnitki, comandatului Districtului Militar Central si fost sef al GOU, (Directia Operatiuni a StatuluI Major), “creierul armatei ruse”.

Manevrele au ca scop sa demonstreze gradul de pregatire al fortelor Organizatiei Tratatului Colectiv de Securitate – o alianta militara creata de Rusia ca alternativa la NATO si din care fac parte alte foste republici sovietice. De aceea, pe langa comandantii rusi, la simulare iau parte si generali din statele aliate cu Moscova.

Exercitiul, la care va asista si Vladimir Putin, este condus de seful statului major rus, generalul Valeri Gherasimov. Acelasi oficial avertiza in aprilie anul acesta ca "puterile non-nucleare care vor gazdui elemente antiracheta au devenit obiective prioritare ale reactiei militare a Rusiei" – referindu-se explicit la tara noastra.

La Centru-2015 iau parte militari din toate tipurile de unitati, unii adusi din garnizoane aflate la peste 5.000 de kilometri distanta de poligoanele Totki si Donguz, punctele focale ale simularii. Efectivele implicate in acest exercitiu le depasesc pe cele ale armatei romane, al carei personal combatant nu depaseste 75.000 de militari, in vreme ce fortele noastre aeriene totalizeaza 129 de aeronave.

FOTO: Ministerul Apararii Federatiei Ruse

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO