Povestea lui Terry Rosema. Artistul aproape orb, care vaneaza cu camera foto tornadele si uraganele


Ultimul update: Vineri 04 Octombrie 2013 18:35
Sursa: Flickr Blog
Data publicarii: Sambata 03 August 2013 15:40
Categorie: Stiri externe
Fotografie realizata de Terry Rosema

Terry Rosema este un fotograf care vaneaza furtuni, si - la fel ca ceilalti pasionati - capteaza momente incredibile ale furiei naturii: tornade mortale, ploi torentiale, traznete si multe altele.

FOTO: Terry Rosema / FLICKR

Fotografiile sale sunt foarte impresionante, insa cel mai uimitor lucru este faptul ca Terry este partial orb.

Conform Flickr Blog, pasiunea lui Terry pentru uragane a inceput in 2008, in timp ce lucra ca designer la Grand Rapids. Atunci a fost intrebat de un prieten meteorolog daca ar putea construi un vehicul care sa poata intercepta fenomenele meteo extreme.

Atras de aceasta oportunitate si provocare totodata, Terry a aceptat oferta. El a luat un SUV pe care l-a acoperit cu o carcasa de otel, "asezonata" cu un material foarte dur, kevlar-ul.

Untitled

La scurt timp dupa testarea cu succes a acestui vehicul blindat, viata lui Terry s-a schimbat complet. A fost diagnosticat cu boala Behcet, o afectiune rara care ataca diferite parti ale corpului uman. Lui Terry i-au fost afectate vasele de sange de la nivelul ochilor, afectandu-i vederea. In prezent, vizibilitatea pe care o are este extrem de redusa, aproape de nivel zero. In general, ceea ce reuseste sa vada este la nivelul unor puncte luminoase.

"Am cazut intr-o perioada foarte dura. Mi-am pierdut slujba si, sincer, mi-am pierdut mult din libertatea si distractia pe care obisnuiam sa le am. Nu puteam sa scrius, sa desenez si nici macar sa conduc o masina - viata mea era extrem de limitata", povesteste Terry.

La putin timp dupa acest diagnostic, comunitatea celor care erau pasionati de fotografierea uraganelor - din care facea parte si Terry - l-au invitat in Oklahoma sa verifice masina pe care o construise chiar el. La sosire, a participat la o vanatoare de tornade si, spre surprinderea sa, a gasit un nou sens in viata.

Terry a constatat ca isi poate regla camera de fotografiat astfel incat sa vada mai bine, folosind optiunile de 'zoom' sau 'magnifier'.

Untitled

De asemenea, si-a dat seama ca furtunile, norii si tornadele nu au detalii foarte mari, asa ca, atata timp cat sunt incadrate corect, poate realiza fotografii deosebite.

Untitled

Sursa: Flickr Blog

VIDEO PROTVPLUS.RO