Infernul prin care a trecut o româncă. Răpită pe stradă în Londra și transformată în sclavă sexuală

sclavă sexuală
iStock

Caz impresionant al unei românce, relatat de BBC.  Ana a povestit  într-un reportaj tulburător cum a fost răpită în Londra și vândută ca sclavă sexuală în Irlanda de Nord.

Ana a venit în Londra din România cu intenția de a studia, dar mai întâi trebuia să facă bani. A obținut joburi temporare - chelneriță, menajeră, tutore de matematică. Apoi, într-o zi a fost răpită de pe stradă și a obligată să trăiască 9 luni de iad.

Răpită de 3 români în fața casei

Ana era aproape de casă. Avea timp la fix să mănânce de prânz înainte să plece pentru următorul ei job ca menajeră. Purta căști și asculta Beyonce cântând I Was Here când traversa strada în Wood Green, nordul Londrei. Era aproape de locuința ei. Și-a pus mâna în geantă pentru chei, dar a fost apucată imediat de gât din spate, i s-a acoperit gura și a fost târâtă pe bancheta din spate a unei mașini roșu închis.

Erau trei, doi bărbați și o femeie. Au pălmuit-o, lovit-o și amenințat-o în română. Urechile îi țiuiau. Femeia din dreapta șoferului i-a luat geanta și i-a smuls ochelarii de pe față. I-au strigat că dacă nu fac ce spune ea, familia ei din România va fi ucisă.

Citește și
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

”Nu înțelegeam ce se întâmplă și unde mă duceau” a spus Ana. ”Îmi imaginam tot felul de scenarii - de la furt de organe, la prostituție, că voi fi ucisă, Dumnezeu știe ce.”

Femeia i-a umblat prin geantă, i-a căutat portofelul, i-a verificat ultimele apeluri și prietenii de pe Facebook pe telefon, s-a uitat pe documentele ei. Avea pașaportul cu ea după ce cel anterior i-a fost furat din cameră.

Ana și-a dat seama că nu avea rost să încerce să scape din mașină, dar când a ajuns la aeroport și a rămas singură doar cu un bărbat, a început să se întrebe dacă asta era șansa ei. Putea să ceară ajutor de la autorități?

”E greu să țipi când ești amenințată. Avea documentele mele, știau unde este mama ea, știau totul despre mine.”

Era un risc pe care nu și-l putea asuma. La biroul de check-in plângea și fața i s-a înroșit, dar femeia din fața ei nu părea că a remarcat. Când bărbatul a prezentat pașapoartele, ea a zâmbit doar și le-a dat biletele.

Se prefăceau că erau un cuplu, a grăbit-o prin controlul de securitate până la poarta de îmbarcare, s-au așezat pe scaune în spatele avionului. I-a spus să nu se miște, să nu țipe, să nu plângă, altfel va fi ucisă.

Ana a auzit căpitanul anunțând zborul către un aeroport din Irlanda - nu a auzit de el. Fața îi era udă de lacrimi la coborâre, dar la fel ca femeia de la check-in stewardesa doar i-a zâmbit.

De data asta a decis că pe aeroport va fugi, dar s-a dovedit a fi la fel de mare ca o stație de autobuz, unde alți doi bărbați români îi așteptau.

Unul gras a apucat-o de mână, a zâmbit și a spus că: ”Cel puțin aceasta arată mai bine”. A fost momentul în care și-a dat seama de ce a fost răpită. ”Atunci am știut că voi fi vândută.”

Obligată să întrețină relații sexuale cu mii de bărbați

Bărbații au dus-o într-un apartament murdar la etaj, aproape de o casa de pariuri. Pe drum mașina s-a stricat. Înăuntru, jaluzelele erau trase și mirosea a alcool, țigări și transpirație. Hainele Anei i-au fost rupte de pe ea de o femeie care purta un halat roșu și șlapi, asitată de alți doi bărbați. Din acel moment a început să fie brutalizată.

A fost pozată în lenjerie în fața unui cearșaf roșu, de satin prins de un perete, pentru a putea fi scoasă la vânzare pe internet. A primit atât de multe nume că nici nu-și mai amintește - a fost Natalia, Lara, Rachel, Ruby. Avea 18, 19, 20 de ani și era din Letonia, Polonia sau Ungaria.

A fost obligată să facă sex cu mii de bărbați. Nu a văzut lumina zilei luni la rând. Era lăsată să doarmă doar când nu erau clienți, dar veneau non stop - până la 20 pe zi. În unele zile nu avea mâncare, în alte zile o bucată de pâine sau resturi de la altcineva.

Fără somn și mâncare, abuzată constant, a început să slăbească repede iar creierul nu-i mai funcționa corect.

Clienții plăteau 80-100 de euro pentru jumătate de oră sau 160-200 de euro pentru o oră. Unii o lăsau pe Ana sângerând, incapabilă să se țină pe picioare, sau cu dureri atât de mari încât credea ca e aproape de moarte.

Alții o întrebau dacă știe unde era, dacă a mers să asculte muzică tradițională în pub-uri, dacă a vizatat frumusețile locale. Dar spune că aceștia știau că ea și alte fete erau ținute captive acolo. ”Știau, dar nu le păsa.”

Era evident din vânătăile care îi acopereau corpul - unele proaspete în locul celor vechi care se vindecau - și nu i-a deranjat. Îi ura pe toți.

Poliția nu a crezut-o

În iulie, la 4 luni de când Ana a fost răpită, începuseră cursele și telefoanele sunau mai mult ca niciodată. Apoi, într-o zi poliția a intrat în apartament și le-a arestat pe toate fetele. Misterios, bărbații și femeile care conduceau totul au dispărut înainte cu laptopurile și majoritatea banilor. Ana s-a întrebat de unde știau că vine poliția.

Polițiștii au făcut poze în apartament, cu prezervative folosite și lenjerie, și le-au cerut fetelor să se îmbrace. Ana le-a spus că nu aveau haine și că erau ținute captive. ”Puteai vedea ușor că erau semne că nu aveam niciun fel de putere - fără haine, documente. Am încercat să le spun, dar nu au ascultat” a spus Ana.

Era bucuroasă că era arestată. A simțit că poliția va realiza că erau victime. Însă nu au ascultat.

Judecată și eliberată în brațele răpitorilor

Cele 4 femei au petrecut noaptea într-o celulă și au fost duse la tribunal a doua zi. Un avocat le-a explicat că va fi o audiere scurtă, că vor fi acuzate că au condus un bordel, amendate și eliberate câteva ore mai târziu. Nu era mare lucru, a spus acesta. Era un lucru obișnuit în timpul curselor - prostituate și pești erau arestați și eliberați apoi.

Când au părăsit tribunalul, Ana simțea nevoia să fugă, dar nu avea unde și nici bani. Nu avea oricum nicio șansă - cei care o ținuseră captivă o așteptau afară, cu ușile de la mașini deschise.

Familia nu știa că a fost vândută ca prostituată și era captivă

În România, mama ei a citit știri despre tinere care conduceau un bordel în Irlanda iar numele fetei ei a apărut printre ele. Pănă atunci a văzut pozele postate de bărbați pe contul de Facebook al Anei - imagini cu ea în lenjerie care nu i se potrivea, plină de vânătăi. Alături erau comentarii în care Ana se lăuda cu noua ei viață și cu banii pe care îi făcea din prostituție în Irlanda. Minciuni publicate de bărbații care au răpit-o. Nu le-a văzut doar mama ei, ci și vecinii și prietenii. Nimeni nu știa că a fost vândută ca prostituată și era captivă.

”Mama s-a dus la poliție în România. I-au spus că sunt majoră și plecată din țară, așa că pot face ce vreau” a povestit Ana.

În cele din urmă Facebook i-a închis contul din cauza pozelor indecente, iar dacă cineva o căuta pe social media părea că nu mai există.

Ajutată de un fost client

După raidul poliției, cele patru fete au fost mutate de multe ori, au stat în diferite orașe, în diferite apartamente și hoteluri. Viețile lor au rămas la fel de proaste - erau abuzate în continuu zi și noapte. Ana nu credea că viața ei poate să ajungă mai rea de atât până când și-a auzit răpitorii că vor să o ducă în Orientul Mijlociu. Trebuia să fugă. A luat șlapii femeii și a deschis ușa. Trebuia sa fugă repede și fără zgomot. Nu alergase și nu făcuse mișcare luni de zile, dar trebuie să se miște repede.

Ceea ce a salvat-o a fost faptul că unii clienți cereau ca femeile să le fie aduse, în loc să viziteze apartamentul unde erau ținute captive. Pe Ana o îngrozeau aceste cereri.

”Nu știai peste ce nebun dai și ce îți poate face” a spus ea. ”Dar de fiecare dată când ieșeam, îmi făceam hărți în minte unde eram. În timp ce ne transferau, memoram clădiri, semne stradale, lucruri pe lângă care treceam.”

Andy, un client, consumator de droguri și în arest la domiciliu, nu voia sex, ci să vorbească. Un prieten al său a încercat să intre cu forța în bordel și să caute informații. ”Nu aveam încredere în el, dar mi-a oferit un loc unde puteam să mă ascund”.

Bazându-se pe memoria ei incompletă, Ana a ajuns la adresa lui Andy doar că nu a răspuns nimeni. Nu avea ce să facă decât să aștepte și să spere că peștii nu o vor găsi.

Riscul ei a dat roade. Andy s-a întors acasa înainte de miezul nopții și a lăsat-o să stea. Unul din primele lucruri pe care Ana le-a făcut a fost să-și sune mama. Partenerul ei a răspuns și când a realizat cine este i-a spus să nu mai sune acolo și să nu-i viziteze. Au primit atât de multe amenințări de la peștii ei încât erau îngroziți. ”I-am spus ok, o să vă fac lucrurile mai ușoare, dacă cineva sună și vă amenință spuneți-le că pentru voi sunt moartă.” a povestit Ana. I-a închis. Apoi a decis să contacteze poliția, deși nu avea acte sau pașaport și în ciuda experienței după raidul din bordel, când în loc să fie salvată a fost judecată. De această dată din fericire, poliția a ascultat-o.

Ana: ”Nimic nu este corect în viață”

S-a dovedit că Ana se afla în Irlanda de Nord și i s-a spus să se întâlnească într-o cafenea cu un agent de poliție. ”Mi-a spus să scriu numele răpitorilor pe un servețel” a povestit ea. ”Când le-a citit părea șocat. Mi-a spus că îi căuta de ani de zile.”

A urmat o investigație de 2 ani. În cele din urmă răpitorii Anei au fost arestați, dar era atât de îngrijorată de soarta ei și a mamei ei încât a decis să nu depună mărturie la tribunal.

O altă fată a depus mărturie contra lor și în final au fost condamnați pentru trafic uman, prostituție organizată și spălare de bani în Irlanda de Nord. Fiecare a primit câte doi ani de închisoare. Au stat câte șase luni închiși înainte de condamnare, apoi câte 8 luni de închisoare după proces, iar restul de pedeapsă a fost sub supraveghere. ”Nu am fost fericită de condamnările primite. Cred că nimic nu este corect în viață” a spus Ana.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Interviu cu Papa Francisc, din avion, după vizita din România
Interviu cu Papa Francisc, din avion, după vizita din România

Papa Francisc a acordat un interviu jurnaliștilor români, după vizita pe care Suveranul Pontif a făcut-o în țara noastră.

Andreea Esca, de la Vatican: mesajul Papei Francisc înainte de a pleca spre țara noastră
Andreea Esca, de la Vatican: mesajul Papei Francisc înainte de a pleca spre țara noastră

Papa Francisc vine de vineri în România, iar în avionul care îl va transporta în țara noastră se va afla și Andreea Esca.

Povestea polițistului german care a început să plângă, după ce a ajutat românii să voteze
Povestea polițistului german care a început să plângă, după ce a ajutat românii să voteze

Moment emoţionant în haosul votului din străinătate, la alegerile europarlamentare de duminică.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.