Studiul care spulbera mitul despre inteligenta blondelor. Ce arata datele unui test facut in SUA

Ultima actualizare: 16-06-2016 00:00
blonda

Mitul ca blondele ar fi mai putin inteligente decat celelalte femei cu parul de alte culori nu se bazeaza pe nimic. Dimpotriva: coeficientul lor de inteligenta (IQ) ar fi peste medie - asa arata un studiu realizat la Universitatea de Stat Ohio.

Ei au analizat o banca de date ce cuprinde profilurile a catorva mii de femei, reprezentative pentru populatia americana, care au dat un test de competente lexicale, matematice, de logica, cu alte cuvinte probele clasice pentru determinarea IQ-ului.

Rezultatul a fost ca blondele au fost primele, cu o medie de 103,2, urmate de satene (102,7), roscate (101,2) si brunete (100,5). Autorii precizeaza insa ca diferenţele sunt foarte mici si ca toate culorile de par sunt egale in ceea ce priveste IQ-ul.

Ei adauga insa ca blondele sunt mai putin susceptibile sa prezinte un IQ foarte scazut. Concluzia cercetatorilor americani este ca "Stereotipul blondei proaste este un mit". Dincolo de acest lucru, cercetatorii mentioneaza ca aspectul joaca un important rol economic si ca prejudecata blondei nu prea inteligente ii poate influenta pe unii angajatori, incheie passionsante.be.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO