Primul pui de jaguar conceput prin inseminare artificială a fost mâncat de mamă

Ultima actualizare: 03-04-2019 22:14
Primul pui de jaguar conceput prin inseminare artificială a fost mâncat de mamă
AFP

Primul pui de jaguar din lume conceput prin inseminare artificială la o clinică din Brazilia a fost mâncat de propria mamă la câteva zile după naștere.

În ciuda incidentului neașteptat, veterinarii consideră că nașterea sa este un pas important privind salvarea unor specii de animale aflate pe cale de dispariție, scrie Daily Mail.

Puiul a fost născut pe 16 februarie 2019, la 104 zile după ce mama sa, o femelă de cinci ani, a fost inseminată artificial: „Din păcate, după două zile de la naștere, puiul a fost mâncat de mamă. Nu știm de ce. Femela era la primul pui și poate acesta a fost și motivul care a dus la moartea puiului”, au declarat veterinarii care au luat parte la proiect.

„Nașterea acestui pui este un pas important pentru știință. Ne va ajuta să folosim nașterea artificială ca unealtă pentru a ajuta salvarea speciilor pe cale de dispariție”, a declarat Bill Swanson, cercetător în cadrul CREW.

Datorită braconajului și a distrugerii habitatelor, populația de jaguari a scăzut dramatic pe între teritoriul de la sud-vestul Statelor Unite, Brazilia și până în Argentina.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO