Doi fizicieni au stabilit formula pentru o pizza perfectă. Care este secretul
Doi fizicieni și un antropolog alimentar au reușit să găsească formula pentru o pizza perfectă din punct de vedere științific.
Într-o lucrare intitulată "Fizica pentru coacerea pizzei perfecte", publicată la începutul acestui an în jurnalul ArXiv, fizicienii Andrey Varlamov de la Institutul de Supravectoare, Oxizi, Alte materiale și dispozitive inovatoare și Andreas Glatz de la Universitatea Northern Illinois au colaborat cu antropologul alimentar Sergio Grasso pentru a ajunge la stabilirea unei formule pentru o pizza perfectă.
Se pare că secretul unei pizza perfecte se referă la termodinamica cuptoarelor din cărămidă pe care le folosim pentru coacerea unei cruste perfecte. Focul care arde intr-un colt, incalzeste peretii curbati si pardoseala din piatra a cuptorului pentru a produce conditiile perfecte pentru o placinta coaptă in mod egal.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
În condiții ideale termodinamice, se poate savura, în exact două minte, o pizza Margherita pregătită la cuptor din cărămidă încălzit la 330 grade C.
Autorii au elaborat o ecuație și pentru pregătirea unei pizza la cuptorul electric. Astfel, temperatura din cuptor trebuie să ajungă la 230 de grade C, iar aluatul trebuie să se rumenească timp de 170 de secunde.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!