Cât poate supraviețui noul coronavirus pe pielea umană. Anunțul specialiștilor

Ultima actualizare: 06-10-2020 21:02
piele
Getty

Oamenii de știință au dezvăluit că în urma cercetărilor s-a descoperit faptul că noul coronavirus poate rezista pe pielea umană cel puțin nouă ore.

Specialiștii ar fi derulat un experiment, folosindu-se de trupurile persoanelor decedate, adâugând că s-a apelat la această metodă pentru a evita infectarea voluntarilor sănătoși, transmite Daily Mail.

Astfel, ei au descoperit că virusul supraviețuiește timp de nouă ore, de patru ori mai mult decât poate trăi virusul gripal A.

Tot ei au mai adăugat că aceste informații pot ajuta la identificarea unor noi măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus și au subliniat cât de important este ca oamenii să se spele pe mâini.

Virusul gripal trăiește aproximativ 1,8 ore pe piele
 

Rezultatele au arătat că virusul gripal trăiește aproximativ 1,8 ore pe piele. Prin comparație, timpul de supraviețuire al coronavirusului pe pielea umană a fost de aproape nouă ore.

„Aceste constatări susțin ipoteza potrivit căreia igiena corectă a mâinilor este importantă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2”, a mai adăugat un expert.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO