Am putea fi prima generatie de oameni vesnic tineri. Elixirul tineretii, gasit si testat cu succes

Dată publicare: 04-01-2012 09:16
Dată actualizare: 24-10-2012 02:39


Femeie

Celulele stem detin secretul tineretii vesnice, sustin oamenii de stiinta. In plus, pot mari speranta de viata de trei ori.

Un experiment a demonstrat ca o singura injectie cu celule stem poate mari speranta de viata a soarecilor de laborator de trei ori Celulele stem le-au facut pe animale, de asemenea, mai mari si mai puternice.

Omenii de stiinta cred ca proteinele din celulele stem ar putea detine cheia unor injectii care sa le imbunatateasca viata oamenilor, sa ii mentina tineri, puternici si in viata pentru mai mult timp.

Efectul a fost observant si in laborator, unde celulele stem au fost puse alaturi de celule care se aflau in proces de imbatranire

Celulele stem au fost testate pe soareci modificati genetic sa imbatraneasca prematur - o boala cunoscuta sub numele de progeria. Acestia au trait de trei ori mai multi decat cei carora nu le-a fost aplicat tratamentul.

In plus, au crescut la fel de mari si puternici ca soarecii sanatosi, iar organismul lor a dezvoltat noi vase de sange in creier si muschi. Asta pentru ca celulele stem au reparat anomaliile din organismele bolnave de progeria.

Oamenii sufera de asemenea de progeria, iar acest “elixir al tineretii” ar putea fi leacul pentru aceasta boala.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO