Scandal in fotbal! Anglia acuza FIFA de coruptie. Putin: Este inacceptabil


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 17:30
Data publicarii: Vineri 03 Decembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sport
Vladimir Putin

Premierul rus Vladimir Putin a declarat ca acuzatiile de coruptie formulate de presa engleza la adresa unor membri ai Comitetului Excutiv al FIFA, inaintea desemnarii organizatoarelor Cupei Mondiale din 2018 si 2022, au fost inacceptabile.

"Ei (n.r. - membrii Comitetului Executiv al FIFA) au fost acuzati de coruptie, au fost acuzati fara niciun motiv anume, fara fundament. Acesta nu a fost decat un mijloc de a pune presiune pe membrii FIFA, ceea ce este inacceptabil. Este un exemplu de competitie neloiala. Noi am inteles ca trebuie sa dam membrilor FIFA posibilitatea de a lua o decizie fara presiune externa si intr-o maniera obiectiva. De aceea i-am spus ministrului Sportului, Vitali Mutko, membru al Comitetului Executiv, sa transmita modul in care vad eu lucrurile. Am facut-o din respect pentru ei", a afirmat Putin.

Declaratiile vin dupa ce BBC si Sunday Times au prezentat materiale in care sustin ca unii membri ai Comitetului Executiv al FIFA ar fi corupti, informeaza Mediafax.

Mai mult, presa engleza sustine ca Rusia ar fi stiut cu 24 de ore inainte ca este castigatoare si ca va organiza Campionatul Mondial din 2018.

Rusia a fost desemnata joi de FIFA sa organizeze Cupa Mondiala din 2018, in detrimentul Angliei si a candidaturilor comune Spania/Portugalia si Olanda/Belgia.

Sursa: Pro TV

Tags: fifa, coruptie,

Rusia va organiza Campionatul Mondial de fotbal in 2018, Qatarul in 2022
42 de lovituri de departajare pentru a se decide invingatoarea unui meci
VIDEO PROTVPLUS.RO