10 romani vor sa survoleze cu parapanta un varf de 7000 m din Himalaya

26-01-2011 18:23


Un vis maret ii uneste si le da putere unor temerari, 10 la numar. Ei vor incerca sa survoleze cu parapanta deasupra "lacasului zeilor" intr-un loc unde nimeni nu a pasit vreodata.

Este vorba despre un varf de 7000 de metri din Muntii Himalaya, considerat sacru. Expeditia va dura o luna. Cei zece vor pleca joi in Nepal si spun ca sunt gata sa zboare peste varful Machapuchare.

Initial vor urca pe un masiv apropiat, Korchon. De acolo se vor instala pe un platou si vor folosi curentii de ascensiune pentru a ajunge deasupra piscului sacru aflat la 15 kilometri departare.

Parapantistii spera sa aduca din lacasul zeilor imagini pe care nici un muritor nu le-a vazut pina acum. Pana sa vedem imaginile, sportivii trebuie sa indure temperaturi extrem de scazute si curenti imprevizibili. Chiar daca in Nepal clima este tropicala, pe culmile inalte din Himalaya este foarte frig.

Piloti din Cluj, Targu Mures si Brasov au experienta de zbor in Alpi si Caucaz si au pregatit expeditia mai bine de sase luni. Ei spun ca nu vor incerca sa aterizeze pe varful inchinat zeului Shiva pentru a nu le supara pe gazde.

VIDEO PROTVPLUS.RO