Un sportiv de la Dinamo a ajuns agent în Ferentari. ”Sper să nu fie cazul să bat pe cineva!”

Dată publicare: 10-04-2020 08:38
Dată actualizare: 10-04-2020 08:50


Dan Savenco

Mai mulți sportivi de la Dinamo au devenit agenți de poliție în ultimele zile, după ce MAI a suplimentat numărul polițiștilor de pe străzi cu angajați pe care îi are în subordine.

Printre sportivii în cauză este și căpitanul echipei de handbal masculin al lui Dinamo, Dan Savenco. La 34 de ani, Dan, a lăsat echipamentul de sportiv și a mers la secția 24 de poliție, din Ferentari, unde a fost repartizat.

Sportivul spune că a aflat abia miercuri că va deveni agent de poliție, când a mers la club și antrenorul său i-a dat vestea.„ Am crezut că fac mișto de mine”, mărturistește el într-un interviu pentru doardinamo.ro.

„E ca un vis urât. Făceam vizionări cum să-i ținem pe jucătorii de la PSG și acum trebuie să vedem cum îi ținem pe Aurel și pe Dorel în casă. Ne-am asumat când am semnat acel contract”, a spus Dan Savenco.

Sportivul spune că acesta va fi noul lui job pentru următoarele 60 de zile. „Am program de 8 ore, fac patrulă prin Ferentari”.

În ultimele zile au circulat pe internet mai multe imagini cu lupte violente între polițiști și persoane care au încălcat ordonanțele militare, iar Dan spune că speră să nu ajungă într-o astfel de situație.

„Eu sper să nu fie cazul să bat pe cineva. Am și eu doi metri, eu sper că o să zică singuri că stau în casă când mă văd! Dar m-au atenționat: domnule sunt încăpățânați, aveți grijă. Să vă așteptați să fiți provocați. Ce să mai, e zonă de război”, a mai spus sportivul.

Și gimnasta Larisa Iodache a fost transformată în agent

 

Larisa Iordache a fost scoasă în stradă de Ministerul de Interne, e agent de Poliţie şi a fost trimisă să verifice oamenii pe străzi.

În criză de efectiv, sportivii legitimaţi la Dinamo au fost chemaţi să ajute pe perioada pandemiei.

„Cum e să fii îmbrăcată în poliţist?
Este destul de incomod pentru mine, pentru că nu sunt în mediul meu. Pot să zic că 50% sunt speriată pentru că oarecum sunt pusă în pericol şi eu, dar dacă pot ajuta de ce nu.”

Agentul Iordache a fost instruit şi trimis în Ghencea, cartierul marii rivale, Steaua.

Sursa: S.P.


VIDEO PROTVPLUS.RO