Trei Culori. Au gresit imnul Romaniei la CE de scrima. Fetele noastre au plecat de pe podium

Ultima actualizare: 25-10-2012 01:33
Steagul Romaniei

Organizatorii Campionatelor Europene de scrima de la Sheffield au pus din greseala la festivitatea de premiere a probei de spada pe echipe, in care Romania a castigat medalia de aur, fostul imn national, "Trei Culori".

Marti seara, dupa ce au primit medaliile de aur, sportivele din Romania, Rusia si Franta s-au intors cu fata spre catargul unde urmau sa fie ridicate cele trei steaguri ale medaliatelor europene.

Dupa primele acorduri ale fostului imn national, compus de Ciprian Porumbescu, Ana Maria Branza si-a indemnat coechipierele, Anca Maroiu, Simona Alexandru si Loredana Iordachioiu, sa coboare de pe podium, spre surprinderea sportivelor din Franta si Rusia.

Spadasinele din Romania au refuzat sa participe la poza de grup de dupa festivitatea de premiere alaturi de restul medaliatelor.

In lipsa Romaniei, atat sportivele din Rusia, cat si cele din Franta, s-au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului si au facut poze. In momentul in care pe scena, in fata podiumului de premiere, ramasese doar delegatia Rusiei pentru fotografii de grup, la statia de amplificare a inceput sa rasune actualul imn national, "Desteapta-te romane!", sportivele pregatite de Dan Podeanu revenind pe scena in aplauzele spectatorilor.

Crainicul salii i-a rugat pe spectatorii prezenti sa arate respectul cuvenit imnului national al Romaniei, insa acesta s-a auzit pentru doar 20 de secunde in boxe.

Cand a coborat de pe scena, Ana Maria Branza a facut semne dezaprobatoare la adresa organizatorilor competitiei, care si-au cerut scuze pentru eroarea comisa.

Echipa feminina de spada a Romaniei, formata din Simona Alexandru, Ana Maria Branza, Anca Maroiu si Loredana Iordachioiu, a castigat medalia de aur la Campionatele Europene de scrima de la Sheffield, dupa ce a invins, marti, in finala, cu scorul de 45-31, reprezentativa Rusiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO