Tibi Ușeriu, tot mai aproape de a câștiga "cursa Infernului" de la Cercul Polar


Ultimul update: Sambata 01 Februarie 2020 19:41
Data publicarii: Sambata 01 Februarie 2020 19:32
Categorie: Stiri Sport

Campionul Tiberiu Ușeriu, care a câștigat de trei ori consecutiv una dintre cele mai dure curse printre ghețuri, ultramaratonul 6633 Arctic, este acum în mijlocul unei alte încercări supraomenești, ultramaratonul Yukon Arctic din Nordul Canadei.

Cu o experiență amară la activ, a trecut acum de porțiunea care l-a doborât anul trecut din cauza degerăturilor și este al doilea în clasament, după un canadian.

Mai are în față circa 350 de kilometri și cei de acasă îi țin pumnii strânși.

Tiberiu Ușeriu a parcurs până acum aproximativ 150 de kilometri din traseu, dar deja a avut parte de câteva încercări dificile.

Faptul că a depășit zona în care anul trecut a fost nevoit să abandoneze din cauza degerăturilor suferite la picioare i-a dat încredere că de această dată va termina cursa cu bine.

Până acum, patru dintre cei 21 de participanți înscriși în cursa infernală de 500 de kilometri au abandonat. Tiberiu este pe locul doi în clasament, foarte aproape de concurentul din fața sa.

Alin Ușeriu, fratele lui Tiberiu: „A trecut de cele 24 de ore, care sunt cele mai critice într-o competiție de felul acesta. El este foarte bine, foarte determinat. Are problemele, care eu cred că sunt într-o cursă de felul acesta."

Prietenii urmăresc parcursul lui Tiberiu pe internet, unde cursa este transmisă în timp real.

Prieten: „Părea puțin obosit, dar nu cred că se va lăsa și cred că dacă a fost depășit de o persoană, asta îl va motiva și mai tare."

Prietenă: „Îl urmărim zi și noapte. Ne mai pune și pe noi în mișcare. Ne bucurăm că este unul de-al nostru."

În ultimii ani, doar un francez a reușit să termine competiția infernală de la Cercul Polar.

Concurenții îndură temperaturi de până la minus 40 de grade Celsius și se orientează singuri în sălbăticie. În plus, trebuie să știe să își evalueze corect forțele, întrucât își decid singuri timpii de odihnă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO