Star al naționalei Angliei, surprins când inhala un gaz periculos. Zeci de oameni au murit din cauza drogului

Ultima actualizare: 13-09-2020 13:04
Star al naționalei Angliei, surprins când inhala un gaz periculos. Zeci de oameni au murit din cauza drogului
Getty

Mason Greenwood, atacantul lui Manchester United și al Angliei, a fost fotografiat în timp ce inhala oxid de azot. Cunoscut și sub numele de gaz ilariant, această substanță a omorât până acum cel puțin 25 de oameni numai în Marea Britanie.

 

Starul lui Manchester United, în vârstă de 18 ani, a fost fotografiat în timp ce umfla un balon cu oxid de azot dintr-o canistră, după care inhalează din acest drog cunoscut și sub numele de hippy crack , scrie The Sun.

Incidentul a avut loc acum câteva săptămâni într-un apartament din Manchester, unde Greenwood petrecea alături de o fată, iar înregistrarea video a fost pusă acum pe Snapchat.

Fotbalistul naționalei Angliei a recunoscut că dat dovadă de o judecată slabă și că a fost conștient de riscurile pentru sănătate pe care le are acest gaz.

Inhalarea oxidului de azot, mult mai cunoscut sub denumirea de gaz ilariant, poate provoca atac de cord și leziuni ale creierului, în timp ce utilizarea sa prelungită poate duce la pierderea memoriei și la deficitul de vitamine.

Sursa care a înmânat filmarea către The Sun a spus că Mason ”merge adesea la acest apartament și îi place să se distreze bine. Dar ar fi trebuit să știe ce face, mai ales că este sportiv de top. A fost prostește din partea lui să facă așa ceva și, mai ales, să se mai lase și filmat”.

„Mulți oameni din Manchester fac asta la petreceri - destul de mulți au vârsta lui Mason”, a mai spus aceasta.

Printr-o declarație făcută publică de Manchester United, atacantul a declarat: „Am fost conștient de riscurile pentru sănătate asociate acestei practici - și accept că chiar și prin simpla încercare, așa cum se arată în aceste imagini, a fost dovadă unei judecăți slabe din partea mea”.

 

Hippy Crack, la modă printre fotbaliști

 

„Îi îndemn cu tărie pe alții să nu-mi urmeze exemplul. La vârsta de 18 ani învăț tot timpul. Cu toate acestea, săptămâna aceasta am învățat, de asemenea, că voi fi judecat la un standard mai ridicat datorită carierei mele și trebuie să respect asta pe viitor. Sunt hotărât să răsplătesc încrederea arătată de către managerul și antrenorii mei”, a completat starul naționalei.

Greenwood completează un șir de fotbaliști care au fost prinși inhalând hippy crack.

În 2018, The Sun a dezvăluit că fotbaliștii lui Arsenal au inhalat oxid de azot din baloane într-un club din West End, iar mijlocașul lui Aston Villa, Jack Grealish, a fost prins în 2016 făcând același lucru.

În Marea Britanie reprezintă infracțiune folosirea oxidului de azot pentru a consum, dar nu și posesia. Nu este interzis, deoarece are utilizări medicale.

Buteliile de tip Smartwhip cu oxid de azot alimentează dozatoarele de frișcă pentru prăjituri, băuturi și deserturi.
Firma producătoare spune că încărcătoarele sale sunt concepute pentru a avea cantități mai mari de oxid de azot „pentru un proces de reumplere care economisește timp”.

Canistre ca cele folosite de Greenwood se vând pe eBay cu 43 de lire sterline.

Retailerii spun că afacerea lor este denaturată acum, pentru că încărcătoarele cu oxid de azot sunt folosite pe scară largă de petrecăreți și lăsate apoi peste tot. ”Este o problemă uriașă pentru industria mea", a spus o sursă.

Hipyy Crack este responsabilă de moartea a cel puțin 25 de persoane în Marea Britanie, din 2010 până în prezent, parlamentarii cerând limite pentru utilizarea acestui gaz.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO