Skateboarding-ul devine sport olimpic si debuteaza la Olimpiada din 2020, de la Tokyo. Pareri impartite asupra deciziei

09-08-2016 08:35


Skateboarding-ul isi va face debutul ca sport olimpic la Jocurile Olimpice din 2020, ce vor avea loc la Tokyo. Este anuntul recent facut de Comitetul International Olimpic.

Unii dintre cei care practica acest sport nu au primit insa vestea cu inima deschisa. Pasiunea lor isi va mai pierde din farmec si va fi transformata astfel intr-o afacere, se plang ei.

Cat e ziua de lunga, pasionatii de skateborading isi testeaza abilitatile in parcuri speciale. Acum, unii dintre ei au un nou scop: participararea la Jocurile Olimpice.

"Cred ca va deveni mult mai popular. Oamenii il vor vedea intr-un mod diferit, nu cum se intampla pana acum, cand credeau ca este vorba doar despre niste copii care se distreaza", spune un tanar.

Exista insa si critici.

"Cei care doresc acest lucru sunt cei care vor sa aiba beneficii financiare. Brandurile si directorii de companii vor profita de acest lucru. De fapt, toti cei care nu practica skateboardingul vor fi avantajati", spune un barbat.

"Unul dintre pilonii principali ai sportului este competitia, asadar, adversarul, iar in skateboarding nu exista asa ceva", este de parere alt barbat.

Skateboardingul completeaza lista, alaturi de surfing, karate si sporturile de catarare. Astfel ca, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, vor fi 33 de sporturi, fata de 28, cate erau pana acum, iar in competitii vor intra 11.000 de sportivi.

VIDEO PROTVPLUS.RO