Simona Halep a invins-o pe Svetlana Kuznetova in 2 seturi: 6-2, 6-2 Romanca joaca semifinala Roland Garros cu Andrea Petkovic

Simona Halep COVER

Simona Halep a intalnit-o pe Svetlana Kuznetova in sferturile turneului de la Roland Garros. Rusoaica nu i-a pus probleme majore si romanca noastra a castigat in doua seturi. Acum, o va intalni in semifinale, joi, pe Andrea Petkovic.

Halep a inceput meciul cu un break, apoi si-a fructificat serviciul si a dus scorul la 2-0. Kuznetova a revenit si a egalat, 2-2, insa romanca a castigat patru ghemuri la rand si a incheiat setul cu 6-2 in 33 de minute.

Dupa primul set, Kuznetova a cerut time out medical, pentru o accidentare la coapsa stanga.

Al doilea set a inceput foarte echilibrat, tot cu rusoiaca la serviciu. Halep a ratat o minge de break, apoi Kuznetova a reusit sa castige ghemul. Halep a intampinat si ea dificultati in a-si fructifica avantajul serviciului, dar a reusit sa egaleze, 1-1. Jucatoarea romana a obtinut un break in ghemul 3, inca unul la 3-1, dar imediat si-a pierdut serviciul, scorul devenind 4-2. Ea a mai castigat doua ghemuri la rand si a pus capat meciului dupa inca un 6-2 in setul secund si o ora si 19 minute de joc.

Calificarea in semifinale este recompensata cu 780 de puncte WTA si 412.500 de euro.

Citește și
Simona Halep
Simona Halep se mentine pe locul 4 WTA , inainte de turneul de la Roland Garros
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Pentru un loc in finala, Halep va juca impotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 27 WTA si cap de serie numarul 28, care s-a calificat, miercuri, in semifinale, dupa ce a invins-o, tot cu scorul de 6-2, 6-2, pe italianca Sara Errani, a zecea favorita a competitiei si locul 11 WTA.

Halep si Petkovici s-au mai intalnit de trei ori pana in prezent, scorul fiind de 2-1 in favoarea romancei, care a castigat ambele partide disputate in 2013, una dintre ele in finala turneului de la Nurnberg (scor 6-3, 6-3). Victoria sportivei din Germania dateaza din 2009.

Daca se va califica in finala, Halep va ocupa incepand de luni locul 3 WTA, cea mai inalta pozitie a unei jucatoare de tenis din Romania.

In cealalta semifinala se vor intalni rusoaica Maria Sarapova, cap de serie numarul 7, si canadianca Eugenie Bouchard, a 18-a favorita a competitiei.
 

Simona Halep - Svetlana Kuznetova. LIVE TEXT

19:24 FINAL de meci. Simona Halep castiga in doua seturi, cu 6-2, 6-2. Romanca va juca semifinala cu Andrea Petkovic, din Germania.

19:16
Halep salveaza o minge pe care toti o credeau pierduta. Sala a izbucnit in aplauze. Este la un game distanta de victorie.

19:14 Kuznetova inca spera la 4:2 pentru Halep.

19:12 Statistic, romanca e mai buna in partidele lungi, rusoaica, in cele scurte. Sa speram ca aceasta partida este exceptia care confirma regula.

19:10 Halep "danseaza" in teren. Kuznetova nu poate tine pasul cu ea. Simona castiga inca un break, este 4:1.

19:07 Romanca e in avantaj si profita de el. S-a distantat la 3:1.

19:03 Simona Halep a castigat break-ul fulgerator: este 2:1. Acum e sansa ei sa se detaseze.

19:01 "Mademoiselle" Halep revine. Este 1:1.

18:56 Kuznetova pierde avantajul la 40 si arunca racheta in aer. Nu prea ii este draga atunci cand greseste.

18:46 Se pare ca medicamentele si-au facut efectul. Chiar daca rusoaica se zbate, reuseste sa castige game-ul. Este 0:1. 

18:42 Time-out medical cerut de Svetlana Kuznetova. Cel mai frustrant este pentru spectatorii care au avut mult de asteptat azi. Si inca asteapta...

18:38 Halep castiga primul set cu 6:2.

18:33 Vant, ploaie, soare... Halep rezista. A obtinut avantaj pe serviciul rusoaicei si a marit diferenta la 5:2.

18:27 Halep a executat-o rapid pe Kuznetova si a castigat pe serviciul propriu. Este la doua puncte distanta, in primul set, 4:2.

18:26 Mai ploua doar cu aplauze. :) Cu putin noroc, partida nu va mai fi intrerupta.

18:24 Dupa o dubla greseala facuta de Kuznetova, Halep a castigat un nou punct de break. Este 3:2 in primul set.

18:18 Kuznetova o prinde pe picior gresit pe Simona si castiga si ea un prim break. Hai, Simona!

18:15 Kuznetova nu se da batuta cu una, cu doua. Serveste si castiga game-ul. Este 2:1.

18:13 Halep conduce cu 2:0 in primul set.

18:09 Serveste Simona Halep.  Kuznetova o alearga bine pe romanca si a inceput din nou sa ploua. Halep se misca, insa, bine.

18:09 Primul break castigat de Halep.

18:05 A inceput meciul. Hai, Simona! Svetlana Kuznetova serveste prima.

17:57 Halep si Kuznetova au intrat pe teren si se incalzesc. Norii planeaza inca amenintator asupra arenei. Sa speram ca nu vor fi probleme pentru Simona.

17:35
Copertinele care protejau terenul au fost inlaturate. Inca putin si incepe. :)

16:40 Organizatorii au amanat din nou meciul Simonei Halep. Acesta urmeaza sa inceapa la 17:30.

15:33 Ploaia pare sa aiba alte planuri si asistam la o noua amanare: ora de inceput s-a mutat la 16:45. Avem rabdare si tinem pumnii stransi pentru Simona Halep.

15:15 "Meteorologii" oficiali ai Roland Garros spun ca ploaia se va opri la 16:15. Pana atunci, poate incepe si partida. Hai, Simona!

15:00 Meciul este intarziat cu o ora din cauza ploii. Unii comentatori sportivi de la Eurosport cred ca romanca ar putea fi avantajata de vremea nefavorabila.

Simona Halep, singura jucatoare care nu a pierdut niciun set la actuala editie a turneului de la Roland Garros

Agentia France Presse a notat, miercuri, dupa ce jucatoarea Simona Halep a invins-o pe Svetlana Kuznetova la Roland Garros, ca romanca si-a confirmat ascensiunea printr-o semifinala si este singura care nu a pierdut niciun set la actuala editie a competitiei din Franta.

"Simona Halep, numarul 4 mondial, si-a confirmat ascensiunea calificandu-se pentru prima data in semifinalele unui turneu major, la Roland Garros. Cu acest succes, jucatoarea din Constanta confirma excelentul sau start de sezon, incununat deja cu un titlu la Doha, in februarie, dar si cu o finala la Madrid, in mai, si cu un sfert de finala la Australian Open, in ianuarie. La Roland Garros, Halep, care a castigat turneul francez la juniori, in 2008, este singura care nu a pierdut niciun set pana acum", scrie AFP.

Sursa citata mentioneaza ca in urma cu un an Simona Halep se afla pe locul 57 in clasamentul WTA si ca in 13 luni ea a reusit performanta de a castiga sapte titluri. "Doar Serena Williams, numarul unu mondial, a avut mai multe succese. (...) Halep viseaza acum sa castige trofeul de la Roland Garros, pentru a o egala pe Virginia Ruzici, singura romanca victorioasa la Porte d'Auteuil", adauga AFP.

Jucatoarea Simona Halep, locul 4 WTA si a patra favorita, a inregistrat, miercuri, cea mai buna performanta a sa la un turneu de Grand Slam, calificandu-se in semifinale la Roland Garros, dupa ce a invins-o, scor 6-2, 6-2, pe sportiva rusa Svetlana Kuznetova, numarul 28 WTA si cap de serie 27.

Pentru un loc in finala, Halep va juca impotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 27 WTA si cap de serie numarul 28.

Simona Halep, 23 de ani, a devenit, miercuri, la Roland Garros, prima sportiva din Romania care se califica in semifinelele unui turneu de Grand Slam dupa performanta similara reusita de Irina Spirlea in 1997, la US Open.

Doar trei romance s-au calificat in semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de doua ori, in 1978, cand a castigat turneul de la Roland Garros, si in 1980, cand a pierdut finala aceleiasi competitii, in fata americancei Chris Evert, Florenta Mihai, finalista in 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), si Irina Spirlea, invinsa in 1997, in penultimul act al US Open de Venus Williams.

La masculin, Ilie Nastase este singurul roman care a atins aceasta faza, de mai multe ori, ultima data in 1976, la US Open si la Wimbledon, la competitia londoneza jucand finala, pierduta in fata suedezului Bjorn Borg.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Numeroasele fețe ale Simonei Halep. Sports Illustrated: Romanca e cea mai gratioasa jucatoare de la Roland Garros
Numeroasele fețe ale Simonei Halep. Sports Illustrated: Romanca e cea mai gratioasa jucatoare de la Roland Garros

"In fiecare cadru Simona Halep este incredibil de echilibrata, concentrata si calma." Nu este descrierea facuta de un roman, ci de un jurnalist american de la Sports Illustrated care o considera pe Simona cea mai gratioasa jucatoare de la Roland Garros.

Simona Halep se mentine pe locul 4 WTA , inainte de turneul de la Roland Garros
Simona Halep se mentine pe locul 4 WTA , inainte de turneul de la Roland Garros

Jucatoarea Simona Halep se mentine pe locul 4, cu 5.140, in ierahia jucatoarelor profesioniste de tenis, dat publicitatii luni, inaintea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros.

Simona Halep s-a retras de la turneul de la Roma din cauza unei probleme a muschilor. Sportiva va ocupa de luni locul 4 WTA
Simona Halep s-a retras de la turneul de la Roma din cauza unei probleme a muschilor. Sportiva va ocupa de luni locul 4 WTA

Jucatoarea de tenis Simona Halep s-a retras de la turneul de la Roma din cauza unei probleme la muschii abdominali, dupa ce s-a calificat, miercuri, in optimile de finala.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.