Simona Halep învinsă de Caroline Wozniacki cu 6-7, 6-3, 4-6, în finala de la Australian Open

Simona Halep - Caroline Wozniacki
Agerpres

Simona Halep - Caroline Wozniacki au jucat Finala Australian Open 2018. Simona a pierdut șansa de-a câștiga primul titlu de Grand Slam din carieră, în fața danezei Caroline Wozniacki. Meciul a fost transmis livetext pe www.stirileprotv.ro.

Halep (26 de ani) a ratat pentru a treia oară cucerirea unui titlu de Mare Şlem, după ce a pierdut două finale la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Wozniacki (27 ani), care de luni va fi din nou numărul unu mondial, după o pauză mai lungă de şase ani, cucereşte primul său Grand Slam, la a treia finală jucată (a pierdut la US Open în 2009 şi 2014).

Simona Halep a fost aproape de a izbuti performanţa carierei, după ce a condus cu 4-3 în decisiv, însă a pierdut setul, deşi a servit de două ori.

Halep a fost mai ofensivă decât daneza, care a demonstrat de ce este considerată jucătoarea cu cea mai bună defensivă din circuitul profesionist, salvând mingi incredibile, însă românca a plătit şi preţul pentru un turneu epuizant, dus până în finală în ciuda unei accidentări la gleznă în primul tur, după probleme la glezna dreaptă în urma semifinalei cu Kerber şi după o finală desfăşurată pe o căldură insuportabilă (32 grade Celsius), care a făcut-o să ceară intervenţia medicului în setul al doilea.

Până în finală, Simona a înregistrat următoarele rezultate: 7-6 (5), 6-1 cu Destanee Aiava (Australia), 6-2, 6-2 cu Eugenie Bouchard (Canada), 4-6, 6-4, 15-13 cu Lauren Davis (SUA), 6-3, 6-2 cu Naomi Osaka (Japonia), 6-3, 6-2 cu Karolina Pliskova (Cehia/N. 6), 6-3, 4-6, 9-7 cu Angelique Kerber (Germania/N. 21).

Citește și
Simona Halep - Caroline Wozniacki
Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open. Halep: ”Sunt mai bună decât la Roland Garros”
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Parcursul danezei Wozniacki până în ultimul act: 6-2, 6-3 cu Mihaela Buzărnescu (România), 3-6, 6-2, 7-5 cu Jana Fett (Croaţia), 6-4, 6-3 cu Kiki Bertens (Olanda/N. 30), 6-3, 6-0 cu Magdalena Rybarikova (Slovacia/N. 19), 6-0, 6-7 (3), 6-2 cu Carla Suarez Navarro (Spania), 6-3, 7-6 (2) cu Elise Mertens (Belgia).

Desfășurarea meciului live text:

Simona Halep - Caroline Wozniacki 6-7, 6-3, 4-6:
Wozniacki dă totul în acest game, care i-ar putea aduce victoria. Simona lovește în contre-pied și este 15:15. Simona își folosește ultimul challenge și mingea este afară. Greșeală mare a arbitrului din scaun, 30 la 15 pentru Simona. Este prima dublă greșeală Simona, 30:30. Minge de meci pentru Wozniacki care câștigă finala turneului de la Australian Open.

Simona Halep - Caroline Wozniacki 6-7, 6-3, 4-5:
Scorul este unul foarte strâns. Daneza pare într-o condiție mult mai bună după revenirea din time-out-ul medical. Jocul său este asemănător cu cel purtat în prima jumătate a setului I. Dublă greșeală Wozniacki. Simona întâmpină probleme pe piciorul de sprijin, cel stâng, ceea ce o pune în dificultate atunci când trebuie să recupereze mingile tactice plasate de adversara sa. Game câștigat de daneză.

Simona Halep - Caroline Wozniacki 6-7, 6-3, 4-4:
Time out medical cerut de Wozniacki, care s-a accidentat la genuchi și a cerut intervenția medicului. Simona ar putea profita de această vulnerabilitate a adversarei sale. Două game-uri o despart pe Simona de câștigarea primului titlu de Grand Slam. 15 la 30, conduce daneza. Românca recuperează teren și ajunge egalează punctajul. Apărare bună a danezei care-i aduce un 40:30. Serviciul face diferența, iar mingea înaltă plasată de Simona îi aduce 40:40. Daneza atacă cu un voleu drive și deține avantaj. Re-break câștigat de daneză.

Wozniacki s-a accidentat la genuchi și a cerut intervenția medicului.

Simona Halep - Caroline Wozniacki 6-7, 6-3, 4-3: Românca pare că a depășit problemele fizice și salvează o minge a danezei pentru 30 la zero. În acest game, românca a părut relaxată și încrezătoare în șansele sale. Wozniacki a găsit linia și a punctat, 30:30.  Simona câștigă game-ul și se distanțează la un game de adversara sa.

Simona Halep - Caroline Wozniacki 6-7, 6-3, 3-3: Simona cere challenge, dar mingea este în afara terenului. Punct excelent câștigat de româncă pentru 15:15. Nivelul de joc este unul ridicat, cele două jucătoare abordând un stil de joc defensiv. As pentru Simona. Game Simona și o egalează cu două mingi pe linie.

Simona Halep - Caroline Wozniacki 6-7, 6-3, 2-3: Simona recuperează și conduce cu 30 la zero. Românca este foarte concentrată și anticipează mișcările adversarei sale. 40 la 15 pentru româncă, după ce daneza a trimis mingea în afara terenului. Break Simona

 Simona Halep - Caroline Wozniacki 6-7, 6-3, 1-3: Wozniacki pare deranjată de stilul ofensiv de joc al Simonei. Românca este vizibil deranjată de problema de sănătate, având o viteză la serviciu de 130 km/h. Game alb pentru daneză.

 Simona Halep - Caroline Wozniacki 6-7, 6-3, 1-2: Românca intră în defensivă. Wozniacki a trimis o minge în afara terenului. Simona ratează serviciul și este 40:40. Așadar un joc strâns, ce două jucătoare au stiluri asemănătoare de joc. Simona este vizibil copleșită de problemele medicale. Șansă de break pentru Simona. Simona cere challenge, iar mingea danezei este în afara terenului. Simona intră în atac, determinând-o pe daneză să rateze primul voleu drive din acest joc. Re-break Simona, după ce daneza a comis o dublă greșeală.

Simona Halep - Caroline Wozniacki 6-7, 6-3, 0-2. Simona luptă să-și păstreze titlul de locul I mondial. La 30:15, românca plasează mingea în afara terenului. Control excelent al danezei care recuperează o minge dificilă pentru 40:30. Wozniacki recuperează și ajunge la 40:40. Avantaj Simona. Simona pare reținută și face un pas în spate. Românca a avut o ieșire și a încercat să dea cu racheta de pământ. Game câștigat de daneză.

 Simona Halep - Caroline Wozniacki 6-7, 6-3, 0-1. Simona joacă agresiv în decisiv și forțează reverul plasat de daneză. Execuție dificilă a lui Wozniacki în lungul liniei, iar Simona nu ajunge să recupereze mingea, pentru 30-30. Simona intră în ofensivă și reușește să ajungă la 40-40. Daneza are avantaj și câștigă game-ul.

Setul III

 Pauză de vestiare: Este pauză de 10 minute din cauza temperaturilor ridicate.

Halep - Wozniacki, 6-7, 6-3: Daneza joacă agresiv. Simona este vizil deranjată de problemele medicale și se pare că ar acuza dureri în zona coapsei. Serviciu excelent al Simonei continuat cu un rever în cross pentru 30-40. Punct extraodinar câștigat de Simona care recuperează o minge plasată în extremitatea terenului. Daneza scapă returul și e minge de set pentru Halep, dar a plasat în afara terenului. Încă o șansă de set pentru Simona, care are avantaj. Agresivitatea danezei pe forehand o determină pe româncă să greșească. Șansă de set pentru Simona care câștigă indiscutabil, după un schimb agresiv de mingi.

 Halep - Wozniacki, 6-7, 5-3: Simona domină acest game, deși a acuzat probleme medicale. Două șanse de break pentru Simona. Românca simte dureri la piciorul stâng. Simona riscă și face primul break.

 Halep - Wozniacki, 6-7, 4-3: Game reușit de Simona.

 Halep - Wozniacki, 6-7, 3-3: Reacție bună a Simonei, care reușește o lovitură bine plasată cu forehand-ul. Dublă greșeală comisă de Wozniacki. Se pare că Simona a acuzat o stare de amețeală. Acesta ar fi fost motivul pentru care a avut nevoie de asistență medicală. Serviciu doi bun al danezei. Game câștigat de daneză.

Halep - Wozniacki, 6-7, 3-2: Serviciu bun al Simonei care revine cu un joc agresiv. Game Simona. Românca a cerut intervenția fizioterapeutului.

Halep - Wozniacki, 6-7, 2-2: Daneza încearcă să se impună. Simona returnează bine mingea plasată de adversară pentru 15 la 40. Daneza egalează scorul.

 Halep - Wozniacki, 6-7, 2-1: Backhand în cross reușit de daneză. Jocul celor două este demn de o finală a turneului Australian Open. Simona anulează șansa de break a danezei și preia controlul asupra jocului, la 40-40. Avantaj Simona. Daneza blocheză returul româncei. Mama Simonei își susține fiica din tribună. Două returi ratate de daneză. Simona câștigă game-ul.

 Halep - Wozniacki, 6-7, 1-1: Wozniack încearcă să revină în joc și s-o egaleze pe Simona. Românca trimite în afara terenului. Game alb pentru daneză.

 Halep - Wozniacki, 6-7, 1-0: Simona lovește cu backhand-ul într-un unchi ascuțit și obține al patrulea as. Simona păstrează o șansă de game la 40-30. Serviciu face diferența pentru româncă. Primul game din setul II este câștigat de Simona.

 Setul II

Tie-break: Halep - Wozniacki, 6-7: Simona se ține aproape de Wozniacki la începutul tie-breakului, însă apoi își pierde ambele servicii și nu mai poate recupera. Wozniacki câștigă tie-breakul cu 7-2.

Halep - Wozniacki, 6-6: Simona servește pentru primul tie-break. Loviturile româncei sunt din ce în ce mai precise și pare din ce în ce mai hotărâtă să câștige.  Retur bun al daneze pentru 40-30. Spectatorii îi transmit încurajări româncei din tribună.

Halep - Wozniacki, 5-6: Wozniacki se apără și devine agresivă pe loviturile plasate din alergare. Între cele două adversare este un război al dominării terenului. În prima parte a jocului s-a impus daneza, dar Simona a recuperat excelent pe finalul set-ului. Daneza câștigă game-ul.

Halep - Wozniacki, 5-5: Simona se apropie de adversara sa. Serviciul româncei este impecabil. As pentru Halep. Sfârșit de set de bun augur pentru româncă, care pune presiune pe serviciu și revine la scorcul de 5 egal.

Halep - Wozniacki, 4-5: Simona reușește un backhand. Daneza nu se descurcă foarte bine la fileu, iar românca profită de această ocazie. Simona luptă să recupereze orice minge trimisă de adversara sa. Simona face break-ul.

Halep - Wozniacki, 3-5: Simona găsește spațiu și apasă pe lovitura dreaptă pentru 15 la 00. Meciul devine din ce în ce mai tensionat, cele două jucătoare fac un real spectacol pe terenul de la Australian Open. Simona nu a apreciat bine distanța și a pierdut un rever. Unchi scurt folosit excelent de Simona, cu un voleu drive care-i aduce 40 la 30. Game Simona.

Halep - Wozniacki, 2-5: Jocul Simonei este agresiv și face un pas în față la retur ceea ce-i aduce un 15 la 00. Reverul danezei funcționează, iar Simona nu poate recupera spațiul lăsat liber, 30 la 15 pentru Wozniacki. Punct formidabil reușit de daneză, care ajunge la mingea transmisă în scurt de Simona. Schimb impresionat pentru 40 la 15. Wozniacki câștigă game-ul pe propriul său serviciu.

Halep - Wozniacki, 2-4: Simona revine pe teren și reușește un forehand care o pune în dificultate pe daneză. Al doilea game de serviciu  alb câștigat de Simona.

Halep - Wozniacki, 1-4: Simona luptă să recupereze punctele, însă Wozniacki nu-i lasă foarte multe ocazii. Challenge Simona pentru mingea de 0-40, dar din păcate este în afara terenului. Daneza comite a doua dublă greșeală, dar câștigă cel cel de-al cincilea game din primul set.

Halep - Wozniacki, 1-3: Voleu pe linie reușit de Simona. Jocul româncei este unul mult mai agresiv, înaintează la fileu pentru a-și pune adversara în dificultate. Trei șanse de game pentru Simona. Game alb pentru Simona.

Halep - Wozniacki, 0-3: Daneza continuă să joace agresiv, iar Simona pare surprinsă de stilul ei de joc. Wozniacki pare că nu îi lasă ocazii româncei. Simona prinde o ocazie și intră în teren, puncând cu un rever în lung de linie pentru 30 -15.

Halep - Wozniacki, 0-2: Simona deschide terenul danezei, iar aceasta din urmă profită. Daneza joacă agresiv, dar Simona nu cedează și intră în teren pentru a recupera punctele. Wozniacki face 40 la 15 printr-un rever în lung de linie. Se observă o evoluție a serviciului româncei, dar daneza atacă cu un forehand în lung de linie.

Halep - Wozniacki, 0-1: Daneza deschide meciul și servește agresiv. Simona Halep face primul ei punct din acest meci cu un voleu reușit la fileu.

Halep - Wozniacki, 0-0: A început meciul mult așteptat. Simona Halep intră pe teren și este pregătită să-și apere titlul de locul I mondial, dar și să-și îndeplinească visul de-a câștiga primul titlu de Grand Slam din carieră.

Simona Halep - Caroline Wozniacki. Numărul 1 WTA și numărul 2 WTA se înfruntă în finala Australian Open 2018, sâmbătă, într-un meci care va decide cine va fi, de luni, locul 1 mondial.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Presa spaniolă a transmis un mesaj controversat la adresa Simonei Halep. ”Oare e posibil?”
Presa spaniolă a transmis un mesaj controversat la adresa Simonei Halep. ”Oare e posibil?”

"Simona Halep, numărul unu care îşi cumpără echipamentul de pe internet, pentru că nu are sponsor" - este titlul controversat dat vineri de jurnaliştii spanioli de la publicaţia El Pais.

Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open. Halep: ”Sunt mai bună decât la Roland Garros”
Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open. Halep: ”Sunt mai bună decât la Roland Garros”

Simona Halep - Caroline Wozniacki. Liderul mondial al tenisului feminin, românca Simona Halep, a declarat, vineri, că este relaxată şi va da totul în finala de sâmbătă a turneului Australian Open, la Melbourne, contra danezei Caroline Wozniacki.

CTP: ”Simona Halep s-a născut a doua oară. Nici acum nu-mi vine să cred ce am văzut”
CTP: ”Simona Halep s-a născut a doua oară. Nici acum nu-mi vine să cred ce am văzut”

CTP: ”Simona Halep s-a născut a doua oară. Nici acum nu-mi vine să cred ce am văzut”

Mesajul lui Darren Cahill pentru Simona Halep, în timpul meciului: ”Concentrează-te și gura-nchisă!”
Mesajul lui Darren Cahill pentru Simona Halep, în timpul meciului: ”Concentrează-te și gura-nchisă!”

În timpul semifinalei dramatice de la Melbourne, antrenorul Darren Cahill i-a transmis Simonei Halep un mesaj tranșant, în momentul în care jucătoarea părea copleșită.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”
România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O'Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.