Halep - Anisimova 2-6; 4-6, la Roland Garros. Simona se prăbușește în clasament

Simona Halep - Amanda Anisimova
Getty

Simona Halep -  Amanda Anisimova, în sferturi la Roland Garros. Simona a fost eliminată de puștoaica Amanda Anisimova, după ce a pierdut în două seturi.

Simona a fost învinsă de Anisimova cu 6-2, 6-4.

Astfel, Simona va ajunge de pe locul 3 pe locul 8 WTA, de săptămâna viitoare.

Amanda Anisimova, cea care a învins-o pe Simona Halep, are 17 ani și este locul 51 WTA.

Anisimova a devenit cea mai tânără jucătoare americană care atinge semifinalele unui turneu de Mare Şlem după 1997, când Venus Williams a jucat finala. Totodată, Anisimova este cea mai tânără americancă semifinalistă la Roland Garros din 1990, de la Jennifer Capriati.

Citește și
Simona Halep - 2
Simona Halep, în sferturi la Roland Garros. Românca a trecut de Iga Swiatek, scor 6-1, 6-0
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Simona Halep, care venea după cea mai clară victorie a sa în istoria participărilor la Roland Garros, 6-1, 6-0 cu poloneza Iga Swiatek, în 45 de minute, va primi un cec de 415.000 euro şi 430 de puncte WTA. Românca va coborî de pe locul al treilea în ierarhia mondială, dar va rămâne în top 10.

Halep - Anisimova, desfășurarea meciului live text:

 

Halep - Anisimova setul II:

Halep - Anisimova 4-6: Simona este eliminată în mod șocant de la Roland Garros.

Halep - Anisimova 4-5: Game greu câștigat de Amanda, la avantaj. Este însă la un singur game de meci.

Halep - Anisimova 4-4: Revenire fantastică a Simonei.

Halep - Anisimova 3-4: BREAK SIMONA. Acum va servi pentru a egala în setul II.

Halep - Anisimova 2-4: Simona trebuie sâ facă break-ul acum pentru a mai spera la semifinale.

Halep - Anisimova 1-4: Game dramatic. Simona ratează 3 mingi de break și pierde într-un moment crucial.

Halep - Anisimova 1-3: Simona dă semne de revenire și câștigă lejer pe propriul serviciu.

Halep - Anisimova 0-3: Anisimova nu îi lasă absolut nicio șansă Simonei.

Halep - Anisimova 0-2: break reușit de Amanda.

Halep - Anisimova 0-1: Simona continuă momentul extrem de slab.

Halep - Anisimova setul I: 

Halep - Anisimova 2-6: scor șoc în primul set al meciului.

Halep - Anisimova 2-5: game câștigat cu greu de Anisimova, la avantaj.

Halep - Anisimova 2-4: americanca reușește break-ul și se distanțează.

Halep - Anisimova 2-3: Simona nu reușește să preia conducerea în meci.

Halep - Anisimova 2-2: game reușit de Simona.

Halep - Anisimova 1-2: niciun break până în acest moment.

Halep - Anisimova 1-1: Simona egalează rapid situația.

Halep - Anisimova 0-1: americanca își câștigă cu greu serviciul.

Meciurile de miercuri de la Roland Garros, inclusiv al Simonei Halep, anulate din cauza ploii

 

Meciurile programate miercuri la turneul de tenis de la Roland Garros, inclusiv sfertul de finală dintre românca Simona Halep, deţinătoarea titlului, şi americanca Amanda Anisimova, au fost anulate din cauza ploii, au anunţat organizatorii turneului parizian de Mare Şlem, citaţi de AFP.

Partida dintre Halep şi tânăra Anisimova (17 ani) trebuia să aibă loc de la ora 15:00 (ora României) pe terenul ''Philippe Chatrier'', în timp ce partida dintre americanca Madison Keys şi australianca Ashleigh Barty era programată de la aceeaşi oră, pe terenul ''Suzanne Lenglen''.

Meciul care îl opunea pe românul Filip Cristian Jianu, cap de serie numărul 15, şi americanul Brandon Nakashima, al treilea favorit, a fost întrerupt de ploaie la scorul de 5-5 şi 30-0 pentru Nakashima.

Federaţia Franceză de Tenis va înapoia banii pe biletele pentru meciurile de miercuri, iar spectatorii care au avut bilete pentru meciurile de miercuri să aibă acces gratuit la partidele de joi, de pe terenurile ''Suzanne Lenglen'', dacă sunt locuri disponibile, şi pe alte terenuri.

Simona Halep a reuşit cea mai frumoasă lovitură a lunii mai în circuitul WTA

 

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a câştigat ancheta pentru cea mai frumoasă lovitură a lunii mai în circuitul profesionist feminin, a anunţat, miercuri, site-ul WTA.

Halep s-a impus cu un schimb de mingi cu britanica Johanna Konta, în care s-a aflat în defensivă, încheind cu un passing victorios, la 5-4 şi 30-15, în turul al doilea la Madrid, unde a jucat finala. Halep s-a impus cu 7-5, 6-1 în meciul cu Konta.

Simona Halep a câştigat duelul cu cehoaica Marketa Vondrousova (candidată cu o fază reuşită în turneul de la Roma), americanca Serena Williams (Roma) şi ucraineanca Daiana Iastremska (Strasbourg).

Românca a devenit prima jucătoare care câştigă două ediţii ale anchetei ''WTA Shot of the Month'' în 2019, după ce a ieşit învingătoare şi în luna februarie. Cele mai frumoase lovituri din celelalte luni în circuitul WTA au fost atribuite astfel: ianuarie - Su-wei Hsieh (Taiwan), martie - Kirsten Flipkens
(Belgia) şi aprilie - Iga Swiatek (Polonia).

Simona Halep a primit trofeul de campioană mondială ITF pe 2018

 

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a primit trofeul de campioană mondială pe anul 2018 din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), marţi seara, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Paris, unde are loc al doilea turneu de Mare Şlem al anului.

Halep a fost recompensată prin titlul anunţat în decembrie după ce a reuşit să câştige în 2018 primul său titlu de Mare Şlem, la Roland Garros, terminând şi anul pe primul loc în clasamentul WTA.

''E o mare onoare pentru mine să fiu aici. E foarte emoţionant. Am cele mai frumoase amintiri de la turneul de anul trecut, când am ridicat trofeul, trofeul meu favorit, aşa că sunt bucuroasă că am revenit şi joc sferturi de finală anul acesta'', a declarat Halep.

''A fost important pentru mine să câştig primul titlu de Mare Şlem, deoarece pierdusem trei finale înainte şi îmi doream foarte mult să câştig acest titlu, iar acum sunt fericită, sunt relaxată, mă simt bine pe teren şi în afara lui. Acel titlu mi-a dat gustul pentru noi victorii, dar nu e simplu'', a mai spus Simona Halep.

Halep este al treilea jucător român care câştigă un titlu mondial ITF, după ce Florin Mergea şi Horia Tecău au fost campioni la dublu juniori în 2002, iar Tecău a cucerit titlul la dublu în 2015.

Sârbul Novak Djokovic a recompensat cu titlul de campion mondial la simplu masculin, cehoaicele Katerina Siniakova şi Barbora Krejcikova au luat titlul ITF la dublu feminin, iar americanii Mike Bryan şi Jack Sock pe cel de la dublu masculin.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Simona Halep a primit titlul de campioană mondială ITF, la Paris. Reacţia ei
Simona Halep a primit titlul de campioană mondială ITF, la Paris. Reacţia ei

Simona Halep a participat, marţi seară, la Cina Campionilor de la Paris, organizată de ITF şi în cadrul căreia jucătoarea română a primit titlul de campioană mondială în 2018.

Simona Halep, în sferturi la Roland Garros. Românca a trecut de Iga Swiatek, scor 6-1, 6-0
Simona Halep, în sferturi la Roland Garros. Românca a trecut de Iga Swiatek, scor 6-1, 6-0

Simona Halep, numărul 3 mondial, s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce a trecut, cu 6-1, 6-0, de jucătoarea poloneză Iga Swiatek, locul 104 WTA.

Cu cine va juca Simona Halep în optimile de la Roland Garros
Cu cine va juca Simona Halep în optimile de la Roland Garros

Simona Halep, numărul 3 mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Roland Garros.

Simona Halep a învins-o pe Lesia Tsurenko în turul III la Roland Garros în doar 2 seturi
Simona Halep a învins-o pe Lesia Tsurenko în turul III la Roland Garros în doar 2 seturi

Simona Halep, numărul 3 WTA în acest moment, a învins-p sâmbătă cu Lesia Tsurenko, locul 27 în clasamentul WTA, în turul III de la Roland Garros.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”
Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”

Nicușor Dan - candidat independent la Primăria Capitalei, susținut de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) - nu exclude faptul ca Popescu Piedone, principalul său contracandidat, după cum crede chiar el, să se retragă din cursa electorală.