Halep a castigat primul meci, Irina Begu a fost invinsa in Fed Cup. Mesajul Simonei pentru Iohannis

Simona Halep

Simona Halep a invins-o cu scorul de 6-2, 6-1, pe sportiva Silvia Soler-Espinosa, 67 WTA, in primul meci al intalnirii de la Galati dintre Romania si Spania, contand pentru turul intai al Grupei Mondiale II a Fed Cup.

La confruntarea dintre Halep si Soler-Espinosa a asistat si presedintele Klaus Iohannis.La ceremonia ce a marcat inceputul intalnirii cu Spania, jucatoarele romane au intonat imnul Romaniei de pe teren, iar Klaus Iohannis din tribuna. Inainte de inceperea primului meci, echipa Romaniei a mers in fata lojei in care se afla Iohannis si sportivele au dat mana cu presedintele.

Irina-Camelia Begu, locul 34 WTA, a fost invinsa, cu scorul de 6-3, 6-2, de Garbine Muguruza, numarul 24 mondial, in al doilea meci al intalnirii de Fed Cup contand pentru primul tur al Grupei Mondiale II, astfel ca scorul general al confruntarii de la Galati a devenit 1-1.

Duminica, de la ora 12.00, sunt programate confruntarile de simplu Simona Halep - Garbine Muguruza, Irina-Camelia Begu - Silvia Soler-Espinosa si meciul de dublu Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu - Lara Arruabarrena/Anabel Medina Garrigues.

Castigatoarea intalnirii dintre Romania si Spania va juca in play-off-ul pentru Grupa Mondiala, in compania unei invinse din primul tur al Grupei Mondiale. Invinsa intalnirii de la Galati va juca in play-off-ul pentru Grupa Mondiala II, in compania unei echipe din Grupa I.

Citește și
Simona Halep
Simona Halep s-a intors la Bucuresti, dupa Australian Open. "Nu sunt dezamagita, un sfert de finala e un rezultat bun"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Halep i-a multumit lui Iohannis pentru sustinere

Jucatoarea Simona Halep s-a declarat bucuroasa ca a castigat in doua seturi meciul disputat sambata cu Silvia Soler-Espinosa, primul al intalnirii de Fed Cup Romania - Spania, spunand ca a fost un joc complet si multumindu-i pentru sustinere presedintelui Klaus Iohannis, care s-a aflat in tribuna.

"Am avut foarte mari emotii. Au venit foarte multi oameni sa ne vada, sa ne sustina, si vreau sa le multumesc. Ati fost super astazi. Vreau sa ii multumesc domnului presedinte Iohannis ca a venit sa ne sustina. Multumim, domnule presedinte! Sunt foarte bucuroasa ca am reusit sa castig in doua seturi, am facut un meci bun. Am emotii si pentru maine. Cred ca am avut o tactica buna si m-am miscat si bine pe teren, cred ca a fost un meci complet", a afirmat Halep.

"A fost foarte greu la inceput de meci, am avut emotii mari, fiind aici si domnul presedinte si alte mari personalitati. Cantand imnul am fost emotionta, asa ca am incercat sa-mi relaxez corpul, mintea si sa joc ceea ce stiu. Am facut un meci bun si chiar ma bucur ca am terminat repede", a declarat Simona Halep.

Ea a spus ca seful statului le-a vizitat pe jucatoare in cabine, unde a dat mana cu ele. ”A venit dansul la noi, m-a felicitat, am dat mana cu dansul si a fost un moment emotionant. Sper sa mai fie ocazii sa mai vina la meciuri de tenis si sa ne sustina. A fost incredibil sa joc cu presedintele tarii in tribuna”, a adaugat Halep.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
"Luptele adevarate sunt pentru viata". Mesajul emotionant publicat de Simona Halep pe contul ei de Facebook

Simona Halep se alatura campaniei Grija pentru Copii, cu scopul de a veni in ajutorul copiilor nascuti prematur. Halep a publicat deja pe pagina de Facebook cateva filmulete emotionale, in care vorbeste despre cea mai grea lupta. Lupta cu viata.

Simona Halep s-a intors la Bucuresti, dupa Australian Open.
Simona Halep s-a intors la Bucuresti, dupa Australian Open. "Nu sunt dezamagita, un sfert de finala e un rezultat bun"

Simona Halep a revenit, miercuri, la Bucuresti si a declarat, la Aeroportul Henri Coanda, ca nu este dezamagita de eliminarea suferita in sferturile de finala ale turneului de Grand Slam Australian Open.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.