România a remizat cu Islanda pe stadionul Steaua. Scor final 0-0

România - Islanda, azi, de la ora 21:45, în direct pe PRO TV și VOYO, în preliminariile CM 2022. Echipele probabile
Profimedia

Meciul dintre România și Islanda a putut fi urmărit LIVE pe PRO TV și online pe VOYO.

Min. 57: OCAZIE ISLANDA! Balonul ajunge la Gudjohnsen în careu, după o centrare din corner, dar Ianis Hagi respinge de pe linia porții.

Min. 53: OCAZIE ROMÂNIA! Ianis Hagi îl lansează perfect cu exteriorul pe Alibec, atacantul pătrunde în careu și șutează, însă trimite slab, iar portarul reține fără probleme.

Min. 37: Acțiune frumoasă a românilor prin Stanciu, Alibec, Marin și Tănase, care pasează până în careul lui Olafsson. Tănase îi trimite cu călcâiul lui Marin, care însă șutează pe jos, fără să pună probleme portarului.

Min. 22: OCAZIE ROMÂNIA! Stanciu centrează din corner, Tănase deviază cu capul, balonul ajunge la Toșca, dar fundașul trimite puțin peste poartă.

Min. 18: Stanciu combină cu Ianis Hagi la marginea careului de 16 metri. Stanciu se întoarce cu balonul la picior și șutează pe jos, dar Olafsson reține fără probleme.

Min. 11: Fază periculoasă în careul lui Niță! I. Bjarnason primește în careu după o centrare din corner, dar trimite peste poartă.

 

Echipele de start

 

România: 1. Florin Niţă - 2. Andrei Raţiu, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 5. Ionuţ Nedelcearu, 3. Alin Toşca - 8. Alexandru Cicâldău, 18. Răzvan Marin, 23. Nicolae Stanciu - 14. Ianis Hagi, 7. Denis Alibec, 19. Florin Tănase. Selecţioner: Mirel Rădoi.


Rezerve: 12. Andrei Vlad, 13. Marian Aioani - 4. Cristian Manea, 15. Andrei Burcă, 17. Adrian Rus, 10. Alexandru Maxim, 11. Nicuşor Bancu, 16. Dragoş Nedelcu, 21. Olimpiu Moruţan , 9. George Puşcaş, 20. Dennis Man. 22. Andrei Ivan.


Islanda: 13. Elias Rafn Olafsson - 3. Alfons Sampsted, 6.Brynjar Ingi Bjarnason, 4. Daniel Leo Gretarsson, 23. Ari Skulason - 7. Isak Bergmann Johannesson, 8. Birkir Bjarnason (căpitan), 16. Stefan Teitur Thordarson - 10. Albert Gudmundsson, 19. Sveinn Aron Gudjohnsen, 11. Jon Dagur Thorsteinsson. Selecţioner: Arnar Thor Vidarsson


Rezerve: 1. Runar Runarsson, 12. Patrik Gunnarsson - 2. Birkir Saevarsson, 14. Isak Olafsson, 15. Ari Leifsson, 5. Gudmundur Thorarinsson, 9. Aron Elis Thrandarson, 17. Andri Fannar Baldursson, 20. Thorir Johann Helgason, 21. Arnor Ingvi Traustason, 18. Mikael Egill Ellertsson, 22. Andri Gudjohnsen.

 

Arbitru: Serghei Karasev; arbitri asistenţi: Igor Demeşko, Maksim Gavrilin; al patrulea oficial: Vitali Meşkov (toţi din Rusia)


Arbitru video: Serghei Ivanov; arbitru asistent video: Kiril Levnikov (ambii din Rusia)


Delegat UEFA: Fernand Meese (Belgia), observator UEFA pentru arbitri: Markus Nobs (Elveţia)

Declarațiile selecționerului României 

 

 

„Islanda poate fi periculoasă pentru că nu mai are nimic de pierdut, încearcă integrarea unor jucători de la U21, va veni să joace ca și cum nu va avea nimic de pierdut. Nu înseamnă că nu suntem pregătiți.

Arătăm mult mai bine acum decât am arătat în barajul cu Islanda din 2020. Meciul de baraj a fost unul decisiv, în care nu ne putea ajuta nimeni. Acum mai avem totuși o partidă, ne pot ajuta celelalte rezultatele. Islanda are șanse teoretice la locul 2.

Noul selecționer are același stil pe care l-a avut și la U21, unul mult diferit față de echipa pe care am întâlnit-o în barajul pentru EURO: dinamic, cu posesie prelungită. Sunt principii bune pentru fotbalul islandez, e clar că echipa se modifică ca structură, ca principii de joc.

Ar trebui să ne avantajeze acest joc, va fi ca unul de box, sperăm că vom rămâne în picioare până la sfârșit. Vom avea grijă în aceste zile ca jucătorii să-și dea seama că avem altă partidă față de cea din tur. Singura diferență pe care o vreau este ca în primele 10 minute să începem mult mai bine decât am făcut-o în Islanda”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, selecționerul României, Mirel Rădoi.

La rândul său, selecționerul Islandei, Arnar Vidarsson, a spus: ”România este favorită în acest moment, este pe locul doi în grupă, are nevoie de victorie, iar noi vom încerca să o încurcăm. Știm că va fi un duel disputat, România are nevoie de victorie pentru a merge în Liechtenstein cu șanse de calificare.

România e nevoită să atace, dar nu știu dacă o va face încă din startul meciului. Poate o se să păstreze pentru ultimele 10 minute. Știu că Mirel Rădoi a tratat diferit ultima jumătate de oră a meciului tur, așa că mă aștept la ceva asemănător”.

 

 

Cum arată clasamentul în Grupa J

 

Înaintea acestei partide, România ocupă locul 2 în Grupa J, cu 13 puncte acumultate. Islanda e pe poziția a 5-a, cu 8 puncte.

Articol recomandat de sport.ro
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Citește și...
Șoc în fotbalul românesc. Echipa națională, la un pas să piardă meciul cu Islanda la
Șoc în fotbalul românesc. Echipa națională, la un pas să piardă meciul cu Islanda la "masa verde"

Aflată în lupta pentru accederea la barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2022, echipa națională de fotbal a României a fost la un pas să piardă meciul cu Islanda, programat la 11 noiembrie, la "masa verde".

Mirel Rădoi, după Germania – România 2-1:
Mirel Rădoi, după Germania – România 2-1: "Urmează trei finale, depindem de noi"

România a fost învinsă de Germania, vineri, la Hamburg, scor 1-2, într-un meci disputant în cadrul Grupei J a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022.

Naţionala de fotbal a României a învins Islanda cu scorul de 2-0
Naţionala de fotbal a României a învins Islanda cu scorul de 2-0

Naţionala de fotbal a României a învins Islanda cu scorul de 2-0.

Recomandări
EU YES LA VOT. Cum a ajuns un spital din Buzău, propus spre desființare, etalon în tratamentul pacienţilor cu boli cronice
EU YES LA VOT. Cum a ajuns un spital din Buzău, propus spre desființare, etalon în tratamentul pacienţilor cu boli cronice

În România există un deficit uriaș privind serviciile de recuperare. Astfel de unități sunt închise din cauza incompetenței autorităților, iar în unele județe nu există.

A început, oficial, campania electorală. Politicienii au voie să se promoveze doar prin afișe și pliante
A început, oficial, campania electorală. Politicienii au voie să se promoveze doar prin afișe și pliante

De vineri, timp de 30 de zile politicienii sunt în campanie electorală. Autoritatea care supraveghează desfășurarea alegerilor le-a interzis să mai organizeze spectacole, bâlciuri, focuri de artificii ori să le ofere alegătorilor orice fel de cadouri.

Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete. Au fost cumpărate de la americani
Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete. Au fost cumpărate de la americani

Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete cumparate de la americani.