Reacția legendelor din tenis după calificarea Simonei Halep în finala de la Wimbledon


Ultimul update: Joi 11 Iulie 2019 17:54
Data publicarii: Joi 11 Iulie 2019 16:48
Categorie: Stiri Sport
Simona Halep

Legendele tenisului mondial Annabel Croft, John McEnroe, Chanda Rubin și Kim Clijsters au comentat pentru BBC calificarea Simonei Halep în finala de la Wimbledon.  

 

Simona Halep este al doilea reprezentant al României care joacă finala la Wimbledon, după Ilie Năstase, care a pierdut finalele din 1972 şi 1976.

Fosta tenismenă britanică, Annabel Croft, a reacționat după victoria strălucită a româncei în partida cu Svitolina.

Annabel Croft, care a fost cea mai bună tenismenă britanică în anii '80, a spus după ce Simona a devenit prima româncă din istorie calificată în finala de la Wimbledon că Halep a muncit toată viața pentru asta.

”Wimbledon este un loc special pentru toți jucătorii de tenis, indiferent de țara de unde vin. Halep s-a pus în poziția în care poate să ia titlul și a muncit toată viața ei pentru asta” a spus Annabel Croft pentru BBC.

”Au stiluri similare, Halep a lovit mingi atât de curate, a găsit unghiurile care au șocat-o pe Svitolina. De ce? Nu știu. Svitolina a fost neînțeles de rezervată la început, și-a dat drumul și a pus-o la încercare pe Halep. Vechea Halep ar fi reacționat diferit, dar acum s-a adunat. Acum pare că crede cu adevărat în ea. Nu se mai panichează ușor și se miscă cu adevărat bine pe iarbă” a spus John McEnroe, triplu campion la Wimbledon, pentru BBC.

”De la începutul meciului, a părut că Simona Halep are o anumită mentalitate pe care a simțit-o că trebuie să o aducă la acest meci. A fost intensă și a țipat către loja ei în mod constant. A ajutat-o să joace cel mai bun tenis al ei când a avut nevoie cel mai mult de asta. A fost furioasă de la început și asta a funcționat pentru ea în final” a explicat Chanda Rubin, fostă jucătoare americană.


”Simona Halep a preluat controlul, a dictat punctele și a dirijat-o pe Svitolina. Svitolina a fost prea defensivă pentru mine azi. Halep a fost mai consistentă, dar și mai agresivă decât Svitolina. Dacă vrei s-o bați pe Simona trebuie să fii agresivă.” a spus fosta legendă Kim Clijsters.

Prima reacție a Simonei Halep, după calificarea în finală: ”Am avut o tactică bună”
Simona Halep, calificată în premieră în finala turneului de la Wimbledon
Ce a scris L'Équipe despre primul set câştigat de Simona Halep cu Elina Svitolina
FULLSCREEN
Reacția legendelor din tenis după calificarea Simonei Halep în finala de la Wimbledon
  • /

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO