"Nu am crezut in sansa lor". Situatia in care se afla Petrolul Ploiesti, dupa ce a castigat Cupa


Ultimul update: Miercuri 12 Iunie 2013 06:50
Data publicarii: Duminica 09 Iunie 2013 20:09
Categorie: Stiri Sport

Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se intample. Nu s-au gandit la aceste vorbe intelepte si edilii Ploiestiului, care au promis 3 milioane de euro daca echipa lor, Petrolul, va aduce Cupa Romaniei in oras.

Anul trecut, in decembrie, cand au semnat actele, alesii locali n-au crezut o secunda ca fotbalistii lui Cosmin Contra vor termina pe locul trei in campionat si vor lua si cupa. Acum, vrand-nevrand, trebuie sa le dea banii. Bine ca nu le-au promis ceva si pentru supercupa care se joaca luna viitoare.

Pe cat de bucurosi erau ploiestenii pe 1 iunie, cand Petrolul a luat cupa, pe atat de mohorati sunt acum edilii orasului.

Cupa Romaniei le-a adus o nota de plata de toata frumusetea pe care primaria trebuie s-o achite clubului: un milion de euro pentru acest rezultat, plus alte 2 milioane pentru calificarea in primele 5 locuri ale Ligii I. Scrie negru pe alb in contractul de performanta semnat asta iarna de alesii locali, care n-au incotro si au propus sa plateasca in rate: 1,2 milioane de euro pana pe 10 iulie, restul, pana in 2014.

Iulian Badescu, primar Ploiesti: "Sincer nu credeam ca o sa indeplineasca ambele obiective. In acest moment nu avem bani in bugetul primariei. Evident, sumele vor fi asigurate in acest an sau pana la sfarsitul anului sau la inceputul anului viitor".

Evident, cu multe sacrificii, pentru ca primaria abia are bani sa tina pe linia de plutire serviciile si institutiile ce traiesc din banii publici.

Ca sa cumpere aparatura pentru un spitalul de copii, primaria incearca sa adune bani din concerte caritabile. Un festival de film in aer liber a fost anulat din lipsa fondurilor, iar gropile din asfalt mai au de asteptat pana cand vor fi astupate. Asa se face ca in oras vestea ca performanta echipei Petrolul trebuie acum platita nu i-a incantat pe toti locuitorii.

Unii se intreaba ce va face primaria daca Petrolul va castiga si supercupa in fata Stelei. Meciul, programat pe 10 iulie, va fi in direct la PRO TV.

Petrolul Ploiesti a luat Cupa Romaniei, dupa 18 ani de asteptare: Petrolul 1-0 CFR Cluj
BILETE FINALA CUPEI ROMANIEI. Cel mai ieftin bilet la Petrolul - CFR Cluj costa 15 lei
VIDEO PROTVPLUS.RO