Momente magice oferite de suporterii si jucatorii Islandei. Cum a trait faimosul comentator islandez finalul meciului

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00
galerie islanda

Echipa Islandei, debutanta la un turneu final, a reusit, luni seara, o performanta uluitoare si totodata una dintre cele mai mari surprize din ultimii ani, dupa eliminarea Angliei, scor 2-1.

Intreaga Islanda a fost in sarbatoare luni seara. Suporterii Islandei si jucatorii nordici au cucerit inimile tuturor microbistilor. Momentele de bucurie de la finalul meciului cu Anglia in care jucatorii interpreteaza un fel de haka islandeza alaturi de galerie au facut ocolul internetului. Franta joaca cu Islanda, in sferturi, in direct la ProTV, duminica, de la 22:00.

Si in afara stadionului, in centrul capitalei Reykjavík,  fanii s-au dezlantuit, starnind admiratia tuturor pentru devotamentul aratat. O multime impresionanta, de aproximativ 10.000 de persoane conform estimarilor presei locale, a urmarit partida de la Nisa in fata unui ecran gigant instalat in capitala Reykjavik. Dupa referendumul in care si-a votat independenta, in 1944, aceasta mica tara din nordul Europei, cu numai 330.000 de locuitori, a avut rareori ocazia de a-si sarbatori triumfurile nationale.
 

 

 

Comentatorul islandez, Gudmundur Benediktsson, ajuns celebru dupa calificarea echipei in optimi, a lovit din nou la meciul cu Anglia. A urlat minute in sir la finalul meciului: "Nu ne mai intoarcem niciodata acasa! Ati vazut? Ati vazut? Minunat. Nu pot sa cred. E un vis. Nu vreau sa ma mai trezesc vreodata din acest vis minunat. Traieste cum vrei tu Anglia. Noi jucam duminica cu Franta. Tu poti sa pleci acasa. Poti sa iesi din Europa. Poti sa te duci unde dracu' vrei! Anglia 1 Islanda 2, e rezultatul final, aici la Nice. Si povestea frumoasa continua!"

 

Cea mai mare performanta pe plan sportiv, inaintea EURO 2016, a reprezentat-o castigarea unei medalii de argint la handbal masculin, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Beijing, din anul 2008. "Victoria incredibila a Islandei", a scris postul RUV pe site-ul sau, dupa succesul in fata selectionatei tarii in care s-a inventat fotbalul. "Baietii au trimis Anglia acasa", a titrat la randul sau cotidianul Frettabladid, cu referire la supranumele echipei Islandei (''Starkanir okkar'', baietii nostri). "Nu exista cuvinte, ci numai lacrimi de bucurie", a afirmat Ministerul islandez al Afacerilor Externe intr-un mesaj postat pe Twitter. "Acesta a fost adevaratul Brexit" si "Anglia, ai pierdut iarasi", s-a amuzat, tot pe Twitter, deputata islandeza Asta Helgadottir.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO