Lucian Bute s-a aparat in fata presei, in Canada: Am luat tot ce imi dadea preparatorul. E cel mai greu moment al vietii mele

Lucian Bute - Agerpres

Lucian Bute a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Quebec, ca nu a luat niciodata substante interzise, subliniind ca traieste cel mai greu moment al vietii sale, relateaza News.ro.

El a adaugat ca a luat mereu ceea ce ii dadea preparatorul fizic si doar suplimente pentru recuperare. "Niciodata nu am luat substante interzise. Tot ce am luat au fost suplimente pentru recuperare. Am luat tot ce imi dadea preparatorul fizic. Doar suplimente. Habar nu am ce este ostarina. Nu dau vine pe nimeni, dar ceva lipseste in aceasra ecutia. Astept analiza esantionului B. Sper ca va fi negativ. Voi lupta pana la capat pentru a demonstra ca nu sunt un baiat care a luat ceva. Sunt curat. Este cel mai rau lucru, mai rau ca toate meciurile pe care le-am pierdut, chiar si atunci cand am fost invins de Carl Froch. Nu exista comparatie. Este ingrozitor"", a declarat Bute, informeaza presa canadiana.

Fara a fi un steroid anabolizant, ostarina poate avea aceleasi efecte si poate ajuta la recuperarea fizica, a declarat medicul Christiane Ayotte, directoarea laboratorului antidoping din Canada. Potrivit medicului, citat de rds.cam, produsul este usor de procurat pe internet si nu se gaseste in alimente sau suplimente alimentare. WADA a interzis acest produs in ianuarie 2008. Din august 2015, Bute lucreaza cu preparatorul fizic Daniel Ortega, iar acesta este partenerul lui Angel Herredia, un specialist al pregatirii fizice in atletism, care a dat unor sportivi hormoni crestere si EPO. El a colaborat cu FBI si agentia americana de lupta contra dopajului.  "Am incredere in el, el imi dadea shake-uri si suplimente. Am urmat acelasi protocol ca inainte de meciul cu James DeGale", a declarat Bute, avand grija sa nu-l acuze pe Ortega.

Alaturi de Bute s-au aflat antrenorii Howard si Otis Grant. "Lucian nu este un trisor, munceste mai mult ca oricine", a afirmat Otis Grant. Desi nu acuza comisia de la Washington, Howard Grant are indoieli in privinta competentei acesteia. "Eu am boxat, fratele meu a boxat pi Lucian a boxat in diverse locuri. Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar dupa ce am vazut in vestiare si la inspectori, este departe de Quebec. Nu spun ca sunt incompetenti, dar sunt lucruri care te marcheaza cand vezi la un astfel de meci, niste "Mickey Mouse" care ne spun ce sa facem, cand ei habar nu aveau unde trebuie sa mearga sau au pierdut manusile pentru acest meci", a afirmat Howard Grant.
Pugilistul Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat dupa meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, desfasurat la Washington si incheiat la egalitate.

Presedintele WBC, Mauricio Sulaiman, a anuntat ca Lucian Bute ar fi folosit ostarina, substanta interzisa de regulamentele WADA (Agentia Mondiala Antidoping). WBC a fost informata despre cazul de dopaj al pugilistului roman de catre Comisia de box si wrestling din Washington DC. Comisia isi va urma propriile regulamente antidoping in acest caz si se va consulta cu WBC si al sau program pentru un box curat.

Citește și
Lucian Bute - Jack Badou
WBC: Lucian Bute S-A DOPAT inaintea meciului cu Badou Jack. Reactia adversarului sau: "L-am lovit puternic si si-a revenit"
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Ostarina, cunoscuta si sub numele de enobosarm, este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM), care se afla inca in stadiul de dezvoltare. Ea ajuta sportivii prin cresterea rezistentei fizice, actionand ca steroizii anabolizanti, dar nu are efectele negative ale acestora. Din acest motiv, substanta a fost trecuta pe lista celor interzise de catre WADA in ianuarie 2008, desi nu exista inca in utilizarea clinica vreun medicament din aceasta clasa. Insa exista teste de sange pentru toate substantele SARM cunoscute.

Meciul Lucian Bute - Badou Jack, detinatorul centurii WBC la categoria supermijlocie, a avut loc in 30 aprilie, la Washington, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. Partida s-a incheiat la egalitate, dupa decizia arbitrilor-judecatori, astfel ca suedezul si-a pastrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC.

 

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Prima reactie a lui Bute, dupa ce WBC anunta ca a picat testul antidoping.
Prima reactie a lui Bute, dupa ce WBC anunta ca a picat testul antidoping. "Sunt surprins si dezamagit"

 Boxerul roman Lucian Bute a postat un mesaj pe contul de Facebook, dupa ce WBC a anuntat ca a fost depistat pozitiv dupa meciul terminat la egalitate cu Jack Badou.

WBC: Lucian Bute S-A DOPAT inaintea meciului cu Badou Jack. Reactia adversarului sau:
WBC: Lucian Bute S-A DOPAT inaintea meciului cu Badou Jack. Reactia adversarului sau: "L-am lovit puternic si si-a revenit"

"Lucian Bute a cazut testul antidoping!" Iata mesajul neasteptat care a zguduit lumea boxului romanesc si international. Pugilistul roman ar fi fost depistat pozitiv la o substanta interzisa, ce dezvolta masa musculara.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.