Simona Halep, prima campioană a României la Wimbledon. Victorie istorică, în mai puţin de o oră

Simona Halep cu trofeul de la Wimbledon 2019
Getty

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc

Simona Halep a declarat, după câștigarea trofeului de la Wimbledon, că niciodată nu a făcut un meci mai bun precum cel cu Serena Williams.

Halep a spus că visul mamei ei s-a îndeplinit sâmbătă, prin victoria de la Wimbledon.

"Niciodată nu am jucat mai bine ca azi. Serena a fost mereu o inspiraţie. Am jucat mereu pentru a fi în faţa lojei regale. Am avut mari emoţii, stomacul meu nu a fost prea bine azi. Nu voi uita niciodată această zi, a fost visul mamei mele, îi mulţumesc pentru tot. Mulţumesc părinţilor, familiei, echipei, nu aş fi putut aici fără voi, datorită voi sunt mai bună pe teren. Mulţumesc ţării mele, că mă susţine mereu, domnului Ţiriac, care este dur cu mine şi mă face mai bună. Este o onoare să fiu aici", a declarat Halep pe teren, la finalul meciului.

La rândul ei, Serena Williams a declarat că Simona a jucat excepţional în finala de la Wimbledon.

Citește și
Simona Halep - Serena Williams, finala Wimbledon 2019
Ce scrie presa străină despre finala Halep - Williams: "În sfârşit un meci mare"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"A jucat excepţional, jos pălăria, felicitări pentru tot. Mă bucur de acest sport, îmi place să joc aici, echipa mea este minunată, mulţumesc pentru tot sprijinul", a spus Williams după meci.

Pentru câștigarea finalei de la Wimbledon, Halep va fi recompensată cu 2,35 milioane de lire sterline, echivalentul a 2,6 milioane de euro.

Românca va primi, de asemenea, 2000 de puncte WTA.

Desfășurarea LIVE TEXT a meciului

 

Finala Wimbledon 2019. Setul 2

Halep - Williams 6-2. Simona a devenit campioană la Wimbledon, după numai 55 de minute de joc. FINAL DE MECI

Halep - Williams 5-2: Halep reușește un nou break și servește pentru meci.

Halep - Williams 4-2: Românca își mărește avansul! Din nou, serviciul Simonei a fost perfect, reușind să câștige rapid două puncte grație unei serve excelente.

Halep - Williams 3-2: Halep reușește un nou break în finala de la Wimbledon, în fața americancei Serena Williams.

 

 

Halep - Williams 2-2: Simona egalează rapid. Jucătoarea noastră a servit foarte bine și bine plasat și s-a deplasat perfect în teren.

Halep - Williams, finala Wimbledon 2019. John McEnroe, de trei ori câștigător al turneului de la Wimbledon, a declarat pentru BBC: "Serena lovește mintea mult mai tare acum și se folosește de serviciul ei. Sunt modificări bune pentru a reveni în joc. Se simte o schimbare. Simona Halep trebuie să-și continue jocul bun, pentru că altfel americanca va reveni repede".

Halep - Williams 1-2: Americanca își continuă jocul bun, câștigând pe serviciul ei.

Halep - Williams 1-1: Jucătoarea din Constanța egalează rapid, dar mai greu decât în primul set. Din nou, primul serviciu al Simonei a fost la un nivel foarte bun și nu i-a permis Serenei să returneze puternic.

 

 

Halep - Williams 0-1: Americanca își adjudecă serviciul în primul game al setului doi.

O fostă jucătoare de tenis a lăudat pentru BBC jocul Simonei Halep în primul set al finalei.

"Întreaga energie pe care Simona Halep a adus-o pe teren este a unui jucător care crede acum că poate să câștige acest titlu", a declarat Annabel Croft.

Finala Wimbledon 2019. Setul 1

Halep - Williams 6-2: Simona Halep a câștigat primul set al finalei de la Wimbledon. Românca a jucat perfect și-n acest game, apărându-se impecabil.

 

 

Halep - Williams 5-2: Serena Williams nu mai greșește și își câștigă serviciul. Românca servește pentru set.

Halep - Williams 5-1: Halep câștigă un nou game, mult mai disputat, servește americanca.

Halep - Williams 4-1: Americanca oprește seria game-urilor câștigate de Simona, adjudecându-și serviciul.

Halep - Williams 4-0: Halep joacă excelent, reușind lovituri perfecte.

Halep - Williams 3-0: Românca își continuă jocul bun și reușește un nou break. 

 

 

Halep - Williams 2-0: Simona Halep câștigă rapid pe serviciul ei, scor 2-0.

Halep - Williams 1-0: Românca își adjudecă primul game al meciului, reușind un break.

Halep - Williams: Serena Williams servește prima în finala cu Simona Halep de la Wimbledon.

UPDATE: Pe terenul central de la Wimbledon și-a făcut apariția și premierul Marii Britanii, Theresa May.

Din partea Curții regale britanice sunt prezente Kate Middleton, ducesa de Cambridge, și Meghan Markle, ducesa de Sussex.

UPDATE Jucătoarele se pregătesc să iasă pe teren. Imagini LIVE din culise sunt transmise pe contul de Facebook al turneului de Wimbledon.

Meciul este programat să înceapă la ora 16.05.

 

 

Simona Halep (locul 7 WTA) este prima româncă ajunsă în finala Wimbledon. Simona Halep are o singură victorie în cele zece partide jucate contra celei mai titrate jucătoare din lume.

În 2018, Simona Halep câştiga pentru prima dată un titlu de Grand Slam, cel de la Roland Garros.

Un nou moment istoric poate veni din nou azi, când Simona Halep joacă finala turneului de la Wimbledon cu Serena Williams. Ar fi al doilea trofeu de Grand Slam câştigat de sportiva din România.

Simona Halep-Serena Williams. Ce sfat îi dă Federer româncei să câștige finala Wimbledon 2019

Ultima dată ele s-au întâlnit chiar anul acesta, în optimile de finală ale Australian Open, când americanca s-a impus scorul de 6-1, 4-6, 6-4.

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, în 72 de minute, pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, o mai veche adversară, numărul 8 mondial şi cap de serie numărul 8.

Și Serena Williams a avut o calificare ușoară în finala de la All England Club, învingând-o în semifinale cu scorul de 6-1, 6-2, pe sportiva cehă Barbora Strycova, locul 54 WTA, în doar o oră de joc.

Importanța finalei Wimbledon pentru cele două sportive

Pentru Simona Halep finala de la Wimbledon înseamnă al doilea trofeu foarte important din carieră, după ce în 2018 a câștigat Roland Garros-ul, singurul titlu de mare șlem pe care îl are în palmares.

Miza pentru Serena Williams, care are deja șapte trofee numai la Wimbledon și zece finale jucate, ar fi câștigarea primului titlu de Grand Slam după 2017 și după revenirea în activitate. Dacă se va impune, va obţine titlul de grand slam cu numărul 24 și ar egala-o pe Margaret Court, deţinătoarea recordului.

Mesajul neașteptat al Ambasadei SUA la București în ziua finalei Simona Halep-Serena Williams

Năstase, singurul român care a mai jucat finale la Wimbledon: Simona are prima şansă la titlu, chiar şi cu Williams

Maria Sharapova, Venus Williams și Angelique Kerber sunt cele trei sportive care au reușit până acum să o învingă pe Serena Williams la Wimbledon.

Cine se va impune în finala de la Wimbledon 2019 va pleca acasă cu un cec de două milioane şi jumătate de euro.

Serena Williams, despre Simona Halep: „E o mică forță”
Noua Simona Halep, pe care tot mai mulți comentatori și jurnaliști au descoperit-o la Londra, știe ce are de făcut: „Sunt în finală şi nu voi pune presiune pe mine. Vreau doar să-mi planific ceea ce trebuie să joc în finală
”.

Asistență regală în rândul publicului. Kate și Meghan vor veni la meci

Ducesa de Sussex, Meghan Markle, şi Kate Middleton, ducesă de Cambridge, vor asista, sâmbătă, la finala feminină a turneului de la Wimbledon, dintre Simona Halep şi Serena Williams, scrie presa britanică.

Va fi pentru a doua oară când cele două vor asista la meciuri de la Wimbledon în acest an, după ce Kate Middleton a fost prezentă în ziua a doua a competiţiei, iar Meghan Markle în a patra zi.

Serena Williams este bună prietenă cu ducesa de Sussex, în timp ce Simona Halep, întrebată într-o conferinţă de presă pe cine ar vrea să vadă la meciurile ei din familia regală, a ales-o pe ducesa de Cambridge.

Cele două au fost prezente şi la finala de anul trecut, pierdută de Serena Williams în faţa germanei Angelique Kerber.

Cum se schimbă clasamentul WTA începând de luni

Simona Halep va urca trei locuri în clasamentul WTA după calificarea în finala Wimbledon 2019.

Se ştie deja locul pe care se va afla săptămâna viitoare în noua ierarhie WTA: se va afla pe poziţia a patra, indiferent de rezultatul finalei pe care o va disputa sâmbătă cu Serena Williams.

Simona Halep a început Wimbledon-ul pe locul 7 WTA, însă şi-a asigurat acum locul 4, înaintea ei în ierarhia mondială fiind Ashleigh Barty, Naomi Osaka şi Karolina Pliskova, iar după ea Kiki Bertens şi Petra Kvitova.

Și Serena Williams va urca două poziții, indiferent de rezultatul meciului, ajungând de luni pe locul 8 WTA.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Mesajul neașteptat al Ambasadei SUA la București în ziua finalei Simona Halep-Serena Williams
Mesajul neașteptat al Ambasadei SUA la București în ziua finalei Simona Halep-Serena Williams

Simona Halep și Serena Williams joacă finala de la Wimbledon 2019. Ambasada Statelor Unite al Americii de la București a postat pe pagina de Facebook un mesaj neașteptat.

Ce scrie presa străină despre finala Halep - Williams:
Ce scrie presa străină despre finala Halep - Williams: "În sfârşit un meci mare"

Publicaţia Le Figaro scrie, sâmbătă, că finala de la Wimbledon dintre Serena Williams şi Simona Halep trebuie urmărită deoarece în sfârşit se dispută un "meci mare" pe tabloul feminin din acest an.

Simona Halep-Serena Williams. Ce sfat îi dă Federer româncei să câștige finala Wimbledon 2019
Simona Halep-Serena Williams. Ce sfat îi dă Federer româncei să câștige finala Wimbledon 2019

Jucătorul elevețian Roger Federer, locul 3 mondial, a avut un mesaj special pentru românca Simona Halep, care joacă, sâmbătă, finala de la Wimbledon cu americanca Serena Williams.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.