Jocurile Olimpice 2020 nu se anulează momentan. Anunțul premierului japonez

Ultima actualizare: 14-03-2020 17:33
Jocurile Olimpice 2020
Shutterstock

Japonia continuă pregătirile pentru Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, a afirmat sâmbătă premierul Shinzo Abe, în ciuda îngrijorărilor exprimate în lumea din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Abe şi guvernul său sunt hotărâţi ca pregătirile pentru Jocuri să meargă înainte, deşi în lume numeroase evenimente sportive au fost amânate sau anulate.

Speculaţiile despre amânarea Jocurilor, programate să înceapă în luna iulie, s-au accentuat după ce preşedintele american Donald Trump a estimat că organizatorii ar trebui să ia în considerare amânarea cu un an a Olimpiadei.

Abe l-a sunat vineri pe Trump şi l-a informat despre eforturile pe care le face Japonia pentru desfăşurarea JO 2020 conform planului. Trump a scris ulterior pe Twitter că instalaţiile olimpice sunt "magnifice".

Aceste afirmaţii ar putea să nu fie suficiente pentru a-i linişti pe sponsori, care sunt tot mai îngrijoraţi de impactul pandemiei de coronavirus asupra competiţiei.

Torţa olimpică urmează să ajungă în Japonia, în prefectura Fukushima, peste mai puţin de două săptămâni. Grecia a decis deja să suspende ştafeta torţei olimpice de pe teritoriul său.

"Vom depăşi răspândirea infecţiei şi vom găzdui fără probleme Jocurile Olimpice, aşa cum este plănuit", a declarat Abe într-o conferinţă de presă la Tokyo. El a adăugat că nu a discutat deloc cu Trump despre amânarea sau anularea Jocurilor.

Abe a spus că Japonia colaborează strâns cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), care va avea ultimul cuvânt în legătură cu desfăşurarea Jocurilor, şi cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

El a menţionat că Japonia are o rată a infectării destul de mică şi nu a înregistrat o explozie a cazurilor, precum Coreea de Sud, China, Italia sau Iran.

Japonia a ajuns sâmbătă la 1.443 de cazuri de infectare cu coronavirus, 28 de persoane pierzându-şi viaţa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO