Gafa olimpica la Soci: un patinator a descoperit chiar inainte de a intra pe gheata ca nu e inscris la Jocurile de Iarna


Ultimul update: Sambata 22 Februarie 2014 07:00
Data publicarii: Miercuri 19 Februarie 2014 11:02
Categorie: Stiri Sport
ewen fernandez patinator neinscris

 Problemele romanilor cu sania la Jocurile Olimpice de iarna sunt nimic fata de ce a patit patinatorul francez Ewen Fernandez. Din cauza unei erori birocratice, sportivul s-a deplasat practic degeaba la Soci.

 Reprezentantul Frantei la proba de patinaj-viteza a primit o stire chiar incredibila inainte de a intra pe gheata pentru cursa de 10.000 de metri de la Soci: nu era inscris la respectiva proba la Jocurile Olimpice de la Soci . Asa ca acum Franta nu mai are niciun reprezentant la patinja-viteza, fiindca un functionar de la Federatia Olimpica a uitat sa-l inscrie pe Fernandez iar colegul sau, patrinatorul Alexis Contin, e bolnav si nu poate concura.

Potrivit ziarului L’Equipe, Ewen Fernandez se pregatea sa-l inlocuiasca pe Contin la proba de 10.000 de metri patinaj-viteza cand a aflat ca nu poate, deoarece nu figureaza in lista pentru Soci, chiar daca fizic se afla acolo. “Ma abtin de la expresii vulgare”, le-a declarat Fernandez jurnalistilor francezi. “Tocmai m-a anuntat antrenorul ca nu pot intra pe pista. Federatia a uitat sa ma inscrie, nu stiu daca acum sau pe listele preliminare din ianuarie. Si asta cu toate ca scosesem un timp buna la calificari”.

Vedeta din Romania care a facut 7 ani de patinaj viteza. Pana acum nimeni nu stia asta despre el

Nu e prima eroare de acest gen. La Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, neo-zeelandeza Valerie Adams era sa nu poata participa la proba de aruncare a greutatii tot din cauza unei scapari birocratice – o casuta nebifata intr-un formular. La Campionatele Mondiale de Atletism de la Osaka, palestiniana Gharid Ghrouf a fost inscrisa la proba gresita – 800 de metri, desi specialitatea ei era suta de metri.

Sursa: L'Equipe

VIDEO PROTVPLUS.RO