Franța – România Fed Cup 3-2. „Tricolorele” au ratat finala, după un meci dramatic

Fed Cup România - Franța
Getty

Franța – România Fed Cup. Franța s-a calificat duminică seara în finala Fed Cup, după ce a învins România cu scorul de 3 - 2, în urma victoriei dramatice a perechii Caroline Garcia/Kristina Mladenovic.

Perechea Caroline Garcia/Kristina Mladenovic a învins cuplul Simona Halep/Monica Niculescu cu 5-7, 6-3, 6-4, în semifinalele cupei, care au avut loc la Rouen.

 

Diferenţa a fost făcută de detalii în acest ultim meci deosebit de intens al semifinalei, în care ambele perechi au luptat până la epuizare, iar în finala şansa a surâs franţuzoaicelor.

 

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Garcia şi Mladenovic au obţinut victoria după două ore şi 37 de minute, arătând mai multă prospeţime în ultimele ghemuri ale setului decisiv. După ce s-a mers cap la cap, cu serviciul, în decisiv, fiecare cuplu salvând câte trei mingi de break, Simona Halep a fost cea care şi-a pierdut serviciul la 4-4, semn al epuizării sale, după ce a jucat trei ore la simplu duminică, iar Garcia şi Mladenovic au fructificat momentul favorabil, câştigând cu 6-4.

Primul set a fost echilibrat, cu ambele perechi la conducere, pe rând, dar la 5-4 pentru echipa Franţei, jucătoarele noastre au forţat şi au reuşit să întoarcă scorul şi să se impună cu 7-5.

În actul secund, primele trei ghemuri au fost de o intensitate rară, în care departajarea s-a făcut cu mare greutate, însă franţuzoaicele au reuşit să încline balanţa în cele din urmă, iar apoi jocul s-a rupt în favoarea gazdelor, care s-au desprins categoric, la 5-1. Româncele au recuperat din diferenţă şi s-au apropiat la 5-3, dar Garcia şi Mladenovic au încheiat cu 6-3.

Garcia şi Mladenovic au avut 3 aşi, au făcut o singură dublă greşeală, Halep şi Mladenovic au avut un singur as şi au comis 5 duble greşeli. Franţuzoaicele au avut un procentaj mai bun pe serviciul al doilea, reuşind să concretizeze mai multe din şansele de break create, 4/9 faţă de 3/12. Garcia şi Mladenovic au fost superioare la ''winners'', 52-33, având şi mai multe erori neforţate, 56-36.

Simona Halep, campioana de la Roland Garros, a făcut un joc solid mai ales în prima parte a meciului, dar apoi treptat s-a stins din caza epuizării fizice şi a început să greşească. Niculescu a reuşit puncte de senzaţie mai ales în primul set, oferind mari speranţe de victorie, dar a greşit mai mult în seturile doi şi trei, nereuşind să compenseze căderea în joc a Simonei.

Sâmbătă, în meciurile de simplu, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1, iar Caroline Garcia a trecut de Mihaela Buzărnescu în două seturi, cu 6-3, 6-3. Duminică, în primul meci de simplu, Halep a învins-o pe Garcia cu 6-7 (6), 6-3, 6-4, iar apoi Pauline Parmentier a câştigat cu 6-3, 2-6, 6-2 în faţa Irinei Begu.

Semifinala Franţa - România s-a jucat pe o suprafaţă de zgură instalată în Palatul Sporturilor Kindarena din Rouen, cu o capacitate de 4.976 locuri, conform informaţiilor furnizate de organizatori. Echipa Franţei a fost compusă din Alize Cornet, Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Kristina Mladenovic şi Fiona Ferro, iar selecţionata României a fost alcătuită din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

România a înfruntat Franţa pentru a doua oară în Fed Cup. Primul meci s-a disputat în 1976, când româncele Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai s-au impus cu 3-0 în finala turneului de consolare al competiţiei găzduite la Philadelphia, în SUA.

În finala programată în noiembrie, echipa Franţei va juca împotriva Australiei, victorioasă cu 3-2 în faţa Belarusului.

 

 Desfășurarea meciului Simona Halep - Caroline Garcia:

Setul III

Simona Halep - Caroline Garcia 6-4, fantastic, România conduce Franța cu 2-1, la ea acasă.

Simona Halep - Caroline Garcia 5-4, break exact când aveam nevoie reușit de Simona.

Simona Halep - Caroline Garcia: 4-4, condusă cu 30-0, Simona revine și câștigă game-ul.

Simona Halep - Caroline Garcia: 3-4, din nou la conducere franțuzoaica.

Simona Halep - Caroline Garcia: 3-3, cele două jucătoare se află la egalitate perfectă în acest moment.

Simona Halep - Caroline Garcia: 2-3, niciun break până acum în acest act final.

Simona Halep - Caroline Garcia: 2-2, Simona salvează o minge de set și egalează situația.

Simona Halep - Caroline Garcia: 1-2, Caroline câștigă un nou game foarte disputat.

Simona Halep - Caroline Garcia: 1-1, game câștigat foarte greu de Halep.

Simona Halep - Caroline Garcia: 0-1, franțuzoaica își câștigă serviciul

Setul II

Simona Halep - Caroline Garcia: 6-3, vom avea set decisiv.

Simona Halep - Caroline Garcia: 5-3, break Simona, după o luptă fantastică.

Simona Halep - Caroline Garcia: 4-3, Simona reușește să oprească seria Carolinei.

Simona Halep - Caroline Garcia: 3-3, Halep are o scădere de neexplicat în joc.

Simona Halep - Caroline Garcia 3-2, franțuzoaica reușește break-ul.

Simona Halep - Caroline Garcia: 3-1, Halep își menține break-ul câștigat.

Simona Halep - Caroline Garcia: 2-0, Simona nu îi lasă nicio șansă adversarei în acest set secund.

Setul I

Simona Halep - Caroline Garcia: 6-7, deși a avut minge de set, Simona pierde primul act în mod dramatic.

Simona Halep - Caroline Garcia: 6-6, Simona salvează 2 mingi de set și vom avea tie break.

Simona Halep - Caroline Garcia: 5-6, franțuzoaica a câștigat 2 game-uri la rând, după revenirea Simonei.

Simona Halep - Caroline Garcia: 5-5, deși a avut serviciul, Simona a ratat șansa de a câștiga primul set.

Simona Halep - Caroline Garcia: 5-4, break Simona!

Simona Halep - Caroline Garcia: 4-4, revenire extraordinară a Simonei.

Simona Halep - Caroline Garcia: 2 - 4

Simona Halep - Caroline Garcia: 1 - 4

Simona Halep - Caroline Garcia: 0 - 3

UPDATE 13:50: Partida dintre Simona Halep și Caroline Garcia a început. 

Mesajul tenismenei Caroline Garcia

 

“Probabil Simona este una dintre cele mai bune jucătoare din lume pe zgură, ea este numărul doi mondial. Am avut probleme în trecut în meciurile cu ea. Trebuie să joc la cel mai bun nivel, trebuie să cred în mine. Am un joc agresiv. Fără îndoială, aceasta va fi cea mai bună armă a mea împotriva ei. Trebuie să cred şi să lupt. Este greu pentru multe jucătoare din circuit împotriva ei. Este o sportivă solidă, nu cedează prea multe puncte, se mişcă foarte bine şi are spirit de luptătoare”, a spus Garcia, potrivit News.ro.

În ceea ce priveşte meciul câştigat în faţa Mihaelei Buzărnescu, Garcia a declarat că a avut câteva frustrări. “Eram pregătită să intru pe teren la 1-0 pentru Franţa sau 1-0 pentru România. M-am concentrat pe prezent. Ştiam că îi pot aduce un punct Franţei. Sunt foarte mulţumită că Franţa a egalat.

La meciul cu Buzărnescu nu a mers totul aşa cum doream, dar am reuşit să rămân pozitivă în ciuda câtorva frustrări. În momentele importante, pe final de seturi, am fost puţin mai agresivă şi asta a făcut diferenţa”, a afirmat jucătoarea franceză.

Franța - România, scor egal sâmbătă

Sâmbătă, în primul meci al zilei, Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Kristina Mladenovic, numărul 66 mondial.

Apoi, Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-3, de Caroline Garcia, locul 21 WTA, în al doilea meci al semifinalei FedCup Franţa - România de la Rouen.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Portarul naționalei de fotbal a Iranului, amendat și suspendat pentru că a îmbrățișat o fană
Portarul naționalei de fotbal a Iranului, amendat și suspendat pentru că a îmbrățișat o fană

Portarul internaţional Hossein Hosseini a fost suspendat un meci de către Federaţia iraniană de fotbal după ce a îmbrăţişat o suporteră la un meci de campionat, a anunţat, luni, presa sportivă locală, citată de AFP.

 

A murit Florin Oprea, portarul alături de care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană
A murit Florin Oprea, portarul alături de care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană

Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a decedat, marţi, a anunţat clubul pe pagina sa de Facebook.

Melodia românească virală cu care au sărbătorit titlul jucătorii lui Inter Milano. Au dansat în vestiar. VIDEO
Melodia românească virală cu care au sărbătorit titlul jucătorii lui Inter Milano. Au dansat în vestiar. VIDEO

Inter Milano a învins-o, luni, pe rivala AC Milan, scor 3-2, în "Derby della Madonnina", și a devenit astfel noua campioană a Italiei.

 

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.