FCSB - Dinamo, meciul bugetelor. Cine face profit și ce datorii au cluburile

Ultima actualizare: 06-10-2019 12:35
steaua dinamo, cupa romaniei, retur

Meciul de fotbal dintre echipele FCSB şi Dinamo va avea loc sâmbătă (5 octombrie), începând cu ora 20:30, pe Stadionul "Naţional Arena".

Este prima întâlnire dintre cele două echipe în actualul sezon, un meci foarte important pentru ambele din perspectiva situației în clasament. FCSB ocupă locul 9, în timp ce Dinamo este pe 10, după 11 etape disputate.

Conform estimărilor reprezentanților celor două echipe, la meci sunt așteptați peste 25.000 de spectatori.

 

Meciul se va disputa pe arena Arena Națională, cel mai mare stadion al României, cu o capacitate maximă de 55.634 de locuri.

Rivalele au avut datorii totale de 6,6 milioane de euro

 

În „meciul bugetelor” disputat pe întregul an fiscal trecut, câștigător financiar este Dinamo, care a înregistrat un profit net de 33.462 euro. Rivalii de la FCSB au declarat, pentru aceeași perioadă, o pierdere netă de aproape două milioane de euro, conform declarațiilor fiscale oficiale depuse la Ministerul Finanțelor Publice.

În 2017, echipa din ,,Ștefan cel Mare” a înregistrat un profit de 48 de ori mare faţă de 2018, aproximativ 1,64 milioane de euro. În același an, FCSB a raportat un profit de 519.951 euro.

La capitolul datorii, Dinamo 1948 SA figurează cu 2,4 milioane de euro, în vreme ce Fotbal Club FCSB SA a raportat 4,2 milioane de euro.

Cifra de afaceri netă a clubului Dinamo, în anul 2018, a fost aproximativ 5,8 milioane de euro, iar a celor de la FCSB a atins pragul de 17,4 milioane de euro.

Calculele au fost făcute la cursurile medii anuale leu/euro, anunțate de către Banca Națională a României.

Detalii despre meci

 

Prețurile biletelor variază între 15 lei în peluză și 100 de lei la zona VIP.

Reprezentații galeriei Dinamo au anunțat pe rețelele de socializare că pentru acest meci pregătesc o coregrafie specială în memoria lui Cătălin Hâldan, care a decedat pe gazon în timpul unui meci de fotbal la 5 octombrie 2000.

Pentru meci vor fi impuse restricţii de circulaţie în zonă. Totodată, peste 170 de poliţişti bucureşteni vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, cu ocazia desfăşurării meciului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO