Dacian Ciolos va participa la meciul Romania - Franta, din deschiderea UEFA Euro 2016. "Sunt foarte mandru, e o onoare"

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28

Premierul Dacian Ciolos va fi alaturi de echipa, pe Stade de France. "Sunt optimist, pentru ca Romania vine dupa o serie de mai multe victorii", a declarat prim-ministrul joi care a si imbracat tricoul nationalei primit in dar.

Chiar daca are nevasta frantuzoaica Dacian Ciolos, tine cu ai nostri si este foarte fericit ca participa la un eveniment sportiv atat de important.

Premierul Dacian Ciolos a fost joi oaspete de seama la Ambasada Romaniei de la Paris, unde a participat la deschiderea oficiala a participarii Romaniei la Euro. Seful Guvernului s-a intalnit cu membrii FRF de la care a primit cadou un tricou al nationalei si s-a imbracat imediat cu el, bucuros ca vineri seara va fi unul din miile de suporteri romani care vor vedea meciul pe viu.

Dacian Ciolos: "Sunt foarte mandru, chiar daca nu am niciun merit in calificarea echipei, e o cinste, e o onoare pentru mine in primul rand ca si roman sa fiu in Franta si să fiu alaturi de echipa Romaniei. Sunt convins ca, inca din primul meci, jucatorii vor da tot ce pot ca sa arate ce inseamna noua echipa a Romaniei".

Premierul Dacian Ciolos este convins ca autoritatile franceze au luat toate masurile de siguranta pentru a preveni eventuale atacuri teroriste.

Dacian Ciolos: "Eu cred ca cel mai rau lucru pe care il putem face este sa ne fie teama si de asta am decis sa vin. In astfel de momente, in primul rand, trebuie sa stim sa ne bucuram, nu sa ne gandim la lucruri dificile si complexe pentru ca avem atat de rar momente de bucurie incat e pacat sa le poluam si pe acestea. Vin cu incredere si cu optimism".

La final Dacian Ciolos le-a urat succes jucatorilor si multa inspiratie antrenorului Anghel Iordanescu. Tot astazi selectoneriul a sustinut o conferinta de presa si contrar stilului sau a promis ca Romania nu va sta doar in aparare.

Anghel Iordanescu: "E o mare cinste pentru Romania, pentru echipa noastra nationala, sa deschidem o competitie asa mare cum e Euro 2016. Jucam cu tara gazda, una din favoritele la titlul european. Nu dorim sa jucam defensiv, vrem un joc echilibrat in care sa punem probleme francezilor, cunoscand ca in defensiva, Franta are inca o sumedenie de probleme nerezolvate."

Vineri, in seara meciului, premierul Romaniei va pleca de la Palatul Elysee spre Stade de France impreuna cu presedintele Frantei Francois Hollande, iar la 20:45 va participa la ceremonia de deschidere a Campionatului European de Fotbal Euro 2016 si va urmari meciul Franta-Romania. Totul va fi transmis in direct la PRO TV

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO