Cum arată majoretele pe care Kim Jong-un le-a trimis în Coreea de Sud, la Jocurile Olimpice. GALERIE FOTO


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 08 Februarie 2018 14:50
Categorie: Stiri Sport
Kim Jong Un

Primirea delegaţiei nord-coreene în Satul Olimpic s-a făcut într-o atmosferă festivă, joi dimineaţă, cu reprezentanţi ai celor două Corei amuzându-se, cu o zi înaintea ceremoniei oficiale de deschidere a Olimpiadei de iarnă 2018.

"Aceste Jocuri ale păcii", aşa cum au fost denumite de Coreea de Sud, au permis în ultima lună o apropiere spectaculoasă între cele două ţări, în timp ce tensiunile s-au multiplicat în ultimele luni în jurul ambiţiilor nucleare ale Nordului.

Cei 22 de sportivi invitaţi din Nord, însoţiţi de oficiali, au intrat oficial joi dimineaţă în Satul Olimpic din Gangneung, locul unde se vor desfăşura competiţiile pe gheaţă.

În timpul intonării imnului naţional din Nord, drapelul nord-coreean a fost înălţat, iar mai multe piese muzicale din ambele ţări au putut fi auzite. Dar în momentul în care grupul de breakdance sud-coreean B-Boy a încercat o incursiune printre sportivii nord-coreeni, sărind printre ei, aceştia au rămas impasibili mulţumindu-se doar să aplaude.

Dar scena s-a schimbat rapid în momentul în care un grup de "majorete" din Nord, îmbrăcate în uniforme cu roşu şi alb şi echipate cu instrumente muzicale de tipul clarinet, trombon sau tamburine, au început să interpreteze câteva piese.

"Am fost un pic confuză la început pentru că nu schiţau niciun gest, doar aplaudau şi erau foarte serioşi" a explicat Jeon Moon-Kyung, o voluntară de 15 ani din Sud. "Dar apoi s-au prins cu entuziasm în jocul nostru", a mai spus tânăra.

Prietena sa, Choi Myo-Seon, a avut acelaşi sentiment: "Pentru un moment, a fost ca şi cum zidul care ne separă a dispărut".

Apropierea celor două Corei se materializează la aceste Jocuri printr-o defilare comună a sportivilor lor la ceremonia de deschidere, vineri, precum şi într-o echipă feminină unificată de hochei pe gheaţă.

Totodată, o delegaţie de înalţi oficiali din Coreea de Nord a fost trimisă în Sud pentru a asista la ceremonia de deschidere.

Kim Yo-Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-Un, va fi prima reprezentantă a familiei prezidenţiale care merge în Sud, în cadrul unei delegaţii condusă de şeful de stat onorific al Coreei de Nord.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cristiano Ronaldo izbucnește în plâns, într-un interviu
Momentul în care Cristiano Ronaldo izbucnește în plâns, într-un interviu. Ce l-a emoționat
Sportivul care a anunțat că e purtător de HIV: „M-am gândit la sinucidere”
200 de bicicliști și-au testat limitele, lângă Alba Iulia. „Traseul nu e lipsit de pericole”
Simona Halep a anunțat că se va antrena din nou cu Darren Cahill: ”Bine ai venit”
Mesajul primit de Bianca Andreescu de la Drake, după ce i-a reproşat că nu a felicitat-o
Pilotul Anthoine Hubert a fost condus pe ultimul drum. Imagini emoționante
Bianca Andreescu
Bianca Andreescu, invitată în emisiunea lui Jimmy Fallon. Ce a spus despre finala US Open
Cel mai bun jucător al naţionalei Cubei a fugit în altă ţară şi a luat 4 colegi cu el
Bianca Andreescu, mesaj de mulţumire pentru fanii din România
Bianca Andreescu, ședință foto cu trofeul US Open, primul ei titlu de Mare Șlem
Rafael Nadal a câștigat finala US Open după un meci de aproape 5 ore
Primele reacții după meciul slab contra Maltei. Pușcaș încă mai speră la calificare