Cum arată majoretele pe care Kim Jong-un le-a trimis în Coreea de Sud, la Jocurile Olimpice. GALERIE FOTO

08-02-2018 14:50


Kim Jong Un

Primirea delegaţiei nord-coreene în Satul Olimpic s-a făcut într-o atmosferă festivă, joi dimineaţă, cu reprezentanţi ai celor două Corei amuzându-se, cu o zi înaintea ceremoniei oficiale de deschidere a Olimpiadei de iarnă 2018.

"Aceste Jocuri ale păcii", aşa cum au fost denumite de Coreea de Sud, au permis în ultima lună o apropiere spectaculoasă între cele două ţări, în timp ce tensiunile s-au multiplicat în ultimele luni în jurul ambiţiilor nucleare ale Nordului.

Cei 22 de sportivi invitaţi din Nord, însoţiţi de oficiali, au intrat oficial joi dimineaţă în Satul Olimpic din Gangneung, locul unde se vor desfăşura competiţiile pe gheaţă.

În timpul intonării imnului naţional din Nord, drapelul nord-coreean a fost înălţat, iar mai multe piese muzicale din ambele ţări au putut fi auzite. Dar în momentul în care grupul de breakdance sud-coreean B-Boy a încercat o incursiune printre sportivii nord-coreeni, sărind printre ei, aceştia au rămas impasibili mulţumindu-se doar să aplaude.

Dar scena s-a schimbat rapid în momentul în care un grup de "majorete" din Nord, îmbrăcate în uniforme cu roşu şi alb şi echipate cu instrumente muzicale de tipul clarinet, trombon sau tamburine, au început să interpreteze câteva piese.

"Am fost un pic confuză la început pentru că nu schiţau niciun gest, doar aplaudau şi erau foarte serioşi" a explicat Jeon Moon-Kyung, o voluntară de 15 ani din Sud. "Dar apoi s-au prins cu entuziasm în jocul nostru", a mai spus tânăra.

Prietena sa, Choi Myo-Seon, a avut acelaşi sentiment: "Pentru un moment, a fost ca şi cum zidul care ne separă a dispărut".

Apropierea celor două Corei se materializează la aceste Jocuri printr-o defilare comună a sportivilor lor la ceremonia de deschidere, vineri, precum şi într-o echipă feminină unificată de hochei pe gheaţă.

Totodată, o delegaţie de înalţi oficiali din Coreea de Nord a fost trimisă în Sud pentru a asista la ceremonia de deschidere.

Kim Yo-Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-Un, va fi prima reprezentantă a familiei prezidenţiale care merge în Sud, în cadrul unei delegaţii condusă de şeful de stat onorific al Coreei de Nord.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO