Cristiano Ronaldo a castigat pentru a patra oara in cariera Balonul de Aur

Ultimul update: Joi 15 Decembrie 2016 07:07
Data publicarii: Luni 12 Decembrie 2016 21:17
Categorie: Sport
cristiano ronaldo, balonul de aur

Cristiano Ronaldo a castigat trofeul ''Balonul de Aur 2016'', cea mai importanta distinctie individuala din fotbalul mondial, a anuntat, luni seara, revista France Football, organizatoarea votului, relateaza AFP.

Ronaldo (31 ani) ii succede in palmares rivalului sau argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), acesta fiind al patrulea ''Balon de Aur'' castigat de lusitan, dupa cele din 2008, 2013 si 2014. In acest an, Ronaldo a castigat Liga Campionilor cu Real Madrid si EURO 2016 cu Portugalia, fiind capitanul ambelor echipe.

Cristiano Ronaldo este acum la un singur trofeu de recordul de cinci detinut de Leo Messi.

Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro s-a nascut pe 5 februarie 1985 in Madeira, are 1,85 m si 80 kg si si-a inceput cariera la Sporting Lisabona, unde a fost promovat in echipa de seniori de romanul Ladislau Boloni, dupa care s-a transferat la Manchester United (2003-2009), iar din 2009 joaca la Real Madrid.

A adunat 136 de selectii pentru nationala Portugaliei, pentru care a marcat 68 de goluri.

Palmaresul sau cuprinde trei trofee ale Ligii Campionilor, cucerite in 2008, 2014 si 2016, doua Cupe Mondiale ale cluburilor (2008, 2014), Supercupa Europei (2014), trei titluri de campion al Angliei (2007, 2008, 2009), Cupa Angliei (2004), doua Cupe ale Ligii engleze (2006, 2009), doua Supercupe ale Angliei - Community Shields (2007, 2008), un titlu de campion al Spaniei (2012), doua Cupe ale Spaniei (2011, 2014), Supercupa Spaniei (2012), Supercupa Portugaliei (2002).

In 2008 a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucator al anului.

A castigat Gheata de Aur, pentru cel mai bun marcator din Europa, de patru ori, in 2008, 2011, 2014 si 2015.

Detine recordul de goluri marcate intr-un sezon al Ligii Campionilor (2013-2014: 17).

A fost de cinci ori cel mai bun marcator din Champions League (2007-2008: 8 goluri; 2012-2013: 12 goluri; 2013-2014: 17 goluri, 2014-2015: 10 goluri, 2015-2016, 16 goluri).

Este cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 96 de goluri.

A fost golgheter in Premier League in 2008, cu 31 goluri, si de trei ori in Primera Division, in 2011, cu 41 goluri, in 2014, cu 31 goluri, si in 2015, cu 48 goluri.

Palmaresul Balonului de Aur:
1956: Stanley Matthews (Anglia)
1957: Alfredo Di Stefano (Spania)
1958: Raymond Kopa (Franta)
1959: Alfredo Di Stefano (Spania)
1960: Luis Suarez (Spania)
1961: Omar Sivori (Italia)
1962: Josef Masopust (Cehia)
1963: Lev Iasin (URSS)
1964: Denis Law (Scotia)
1965: Eusebio (Portugalia)
1966: Bobby Charlton (Anglia)
1967: Florian Albert (Ungaria)
1968: George Best (Irlanda de Nord)
1969: Gianni Rivera (Italia)
1970: Gerd Muller (Germania)
1971: Johan Cruyff (Olanda)
1972: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1973: Johan Cruyff (Olanda)
1974: Johan Cruyff (Olanda)
1975: Oleg Blohin (URSS)
1976: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1977: Alan Simonsen (Danemarca)
1978: Kevin Keegan (Anglia)
1979: Kevin Keegan (Anglia)
1980: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1981: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1982: Paolo Rossi (Italia)
1983: Michel Platini (Franta)
1984: Michel Platini (Franta)
1985: Michel Platini (Franta)
1986: Igor Belanov (URSS)
1987: Ruud Gullit (Olanda)
1988: Marco van Basten (Olanda)
1989: Marco van Basten (Olanda)
1990: Lothar Matthaeus (Germania)
1991: Jean-Pierre Papin (Franta)
1992: Marco van Basten (Olanda)
1993: Roberto Baggio (Italia)
1994: Hristo Stoicikov (Bulgaria)
1995: George Weah (Liberia)
1996: Matthias Sammer (Germania)
1997: Ronaldo (Brazilia)
1998: Zinédine Zidane (Franta)
1999: Rivaldo (Brazilia)
2000: Luis Figo (Portugalia)
2001: Michael Owen (Anglia)
2002: Ronaldo (Brazilia)
2003: Pavel Nedved (Cehia)
2004: Andrei sevcenko (Ucraina)
2005: Ronaldinho (Brazilia)
2006: Fabio Cannavaro (Italia)
2007: Kaka (Brazilia)
2008: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2009: Lionel Messi (Argentina)
2010: Lionel Messi (Argentina)
2011: Lionel Messi (Argentina)
2012: Lionel Messi (Argentina)
2013: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2014: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2015: Lionel Messi (Argentina)
2016: Cristiano Ronaldo (Portugalia)

cristiano ronaldo, balonul de aur Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Bradley Cooper si fosta iubita a lui Cristiano Ronaldo vor deveni parinti. De cand sunt impreuna cei doi
Bradley Cooper si fosta iubita a lui Cristiano Ronaldo vor deveni parinti. De cand sunt impreuna cei doi
Un antrenor norvegian cere sperma de la Ibrahimovici si Ronaldo. Filmuletul cu care a ajuns celebru. VIDEO
Un antrenor norvegian cere sperma de la Ibrahimovici si Ronaldo. Filmuletul cu care a ajuns celebru. VIDEO
Cristiano Ronaldo se reface la o piscina din Florida, unde si-a aratat corpul perfect. Cine este femeia care statea cu el
Cristiano Ronaldo se reface la o piscina din Florida, unde si-a aratat corpul perfect. Cine este femeia care statea cu el
VIDEO PROTVPLUS.RO
GOSPODAR FARA PERECHE
Scandal mare in casa lui Vasile Boar. Afost intim cu Cristina?

01:27
GOSPODAR FARA PERECHE
Tomita ajunge singur acasa: "M-am simtit nu prost, ci foarte prost!"

01:38
GOSPODAR FARA PERECHE
Interzis celor slabi de inima! Dan Dicu face o demonstratie de echitatie care se lasa cu rani

01:32
GOSPODAR FARA PERECHE
Marin ii da sfaturi lui Dorin. Ce secret ascunde fostul gospodar fara pereche?

02:13
GOSPODAR FARA PERECHE
Se incing spiritele intre Rodica si Elena! Discutii aprinse au cele doua rivale

01:42
GOSPODAR FARA PERECHE
NEXT Intrigi noi, tandreturi si discutii aprinse in urmatorul episod Gospodar fara pereche.

01:10
DIVERTISMENT
Inima nu cere voie! Cunoaște-l pe Santiago!
Isi iubeste copiii si sotia, si desi intotdeauna mai distant, nu si-a imaginat ca o va gasi pe aceasta in bratele unui alt barbat pe care-l credea prieten. Pe Santiago il cunosti din 14 octombrie, de la 19:00 in noua telenovela „Inima nu cere voie”, la PRO 2.

00:20
DIVERTISMENT
Inima nu cere voie! Cunoaște-o pe Raquel
Pentru toti, viata ei parea perfecta. Nu si-a imaginat niciodata ca se va lovi de tradare, infidelitate sau ca va fi banuita de crima. Pe Raquel o cunosti din 14 octombrie, de la 19:00 in noua telenovela „Inima nu cere voie”, la PRO 2.

00:20
DIVERTISMENT
Inima nu cere voie! Cunoaște-o pe Carolina!
Destinul ei era sa fie mama, sotie, femeie de casa, insa o pasiune de nestapanit i-a dat viata peste cap. Pe Carolina o cunosti din 14 octombrie, de la 19:00 in noua telenovela „Inima nu cere voie”, la PRO 2.

00:20
LA MARUTA
Mama Nadiei Comaneci, dezvaluiri despre fiica sa
Interviu exclusiv acordat de mama Nadiei Comaneci

05:35
patrick mouratoglou si serena williams
Serena Williams îi cere explicații antrenorului său, după ce acesta a recunoscut că a făcut ”coaching”
Simona Halep ar putea abandona turneul de la Wuhan
Cum a apărut Simona Halep la petrecerea de deschidere a turneului din China. FOTO
Simona Halep, interviu pentru Reuters: ”Visul meu a fost să devin nr.1 mondial și am reușit”
Fotbalist englez, în stare gravă la spital, după un accident în timpul unei partide, la Buzău. VIDEO cu momentul
Cum a apărut Camila Giorgi în timpul unui meci în Tokyo. Fanii, șocați. FOTO
Zlatan Ibrahimovic, MSL, gol,
Golul fenomen reușit de Ibrahimovic. ”Golul 500 din cariera lui Zlatan e absurd”. VIDEO
Cupa Davis. România, învinsă de Polonia cu scorul de 3 - 2
Mondialele de canotaj. Aur pentru România, la proba dublu vâsle feminin categorie uşoară
Naomi Osaka, după o emisiune televizată: ”E timpul ca eu să părăsesc această planetă”
Naomi Osaka a dezvăluit ce i-a șoptit Serena Williams la ureche după finală
O româncă din Italia a câştigat un titlu european la patinaj artistic pe role. VIDEO