Bute i-a scos pe romani in strada, dupa 17 ani. Piata Universitatii, ca dupa meciul cu Argentina


Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2012 01:49
Data publicarii: Duminica 10 Iulie 2011 07:36
Categorie: Stiri Sport

De 17 ani nu mai iesisera romanii pe strazi, mandri ca pot flutura tricolorul pentru ca unul de-al lor este campion. Ultima oara se intampla in 1994, dupa acea victorie magnifica a Generatiei de Aur a lui Hagi, cu 3-2, impotriva Argentinei lui Maradona.

Sambat seara, Piata Universitatii s-a umplut de suporterii care aveau intalnire cu Lucian Bute. Campionul le-a promis o victorie si s-a tinut de cuvant. Nici patru runde nu i-au trebuit ca sa-l trimita la podea pe Jean Paul Mendy. Francezul nu cunoscuse pina acum gustul amar al infrangerii, dar este deja istorie. Numele campionului nostru este pe buzele tuturor si o lumea intreaga i se inclina cu respect.

Dupa meci, el a declarat ca s-a pregatit foarte bine pentru partida cu Mendy si a subliniat ca KO-ul din repriza a patra a venit fara sa se forteze.

"M-am pregatit foarte bine pentru acest meci, nu puteam sa-mi permit sa subestimez adversarul. Boxul este un sport foarte dur, am avut o strategie foarte bine pusa la punct. A venit acel KO fara sa ma fortez. La inceputul meciului ma asteptam sa fie putin mai agresiv, a adoptat o tactica defensiva, a incercat sa ma surprinda. A fost un adversdar obligatoriu, am fost obligat sa boxez cu el, nu avea nicio infrangere, in box se poate termina in prima repriza, intr-un minut", a declarat Lucian Bute.

Mr. K.O. Lucian Bute a lovit din nou. Momentul in care l-a pus la podea pe Mendy. VIDEO

Intrebat daca mai stie in ce repriza l-a facut KO pe Mendy, Bute a raspuns: "In repriza a cincea, nu?", raspunsul jurnalistilor venind prompt: "In a patra".

"A fost presiune, cand a cantat Andra mai aveam un pic si-mi dadeau lacrimile, dar m-am concentrat. Multumesc bunului Dumnezeu si tuturor care au fost alaturi de mine", a mai spus Bute.

Pentru Lucian Bute urmatorul meci va fi in 5 noiembrie: "Kelly Pavlik va sustine in 5 august, sper sa castige si daca totul va decurge bine, in 5 noiembrie sunt sanse foarte mari sa boxez cu Pavlik, la Las Vegas sau Atlantic City. Deocamdata o sa raman la supermijlocie, sper ca anul viitor sa am ocazia sa boxez pentru unificarea centurilor. Sunt convins ca nu doar mama s-a rugat pentru mine, ci si alti romani, si eu, eu cred in Dumnezeu. Sunt convins ca mama nu a avut puterea sa se uite la meci, am inteles ca a fost cu spatele la ring", a declarat Bute.

Lucian Bute a dedicat din nou victoria romanilor: "Multumesc din nou familiei mele, mamei mele, dedic victoria romanilor. Eu vin cu drag sa boxez in Romania, oricand, Interbox e alaturi de mine, ei au trait momente exceptionale aici. in aceasta seara, Romania a fost capitala boxului mondial. S-a vorbit de Romania, de Bucuresti, de bine, de ce trebie sa gasim lucruri care sa manjeasca aceasta bucurie? Eu sunt mandru ca sunt roman, am venit cu tot sufletul".

In timpul conferintei, Lucian Bute a primit o centura pe care scria "Happy Hour" de la realizatorul emisiunii de la Pro TV, Catalin Maruta, pugilistul spunand: "Acum trebuie sa unificam centurile".

El a multumit primului sau antrenor Felix Paun si a spus ca-i va da manusile cu care a boxat in aceasta seara. "Daca va veni si o infrangere, voi sti sa trec peste. Marii campioni stiu sa piarda", a completat Bute.

Mr. K.O. Lucian Bute a lovit din nou. Momentul in care l-a pus la podea pe Mendy. VIDEO
Mama lui Bute are emotii mari: Voi citi psalmi cu spatele la ring
Il iubeste toata Romania. Cum a fost aplaudat Bute inainte de marele meci de sambata, LIVE la ProTV
VIDEO PROTVPLUS.RO