Autobiografia unor ganduri sinucigase. De ce a vrut campionul olimpic Ian Thorpe sa-si ia zilele

Ultima actualizare: 16-10-2012 07:13
ian thorpe

Australianul Ian Thorpe, vedeta a natatiei mondiale, de cinci ori campion olimpic, a suferit de depresie mai multi ani si s-a gandit sa se sinucida, a marturisit sportivul in autobiografia sa, din care s-au publicat sambata cateva extrase.

Thorpe, in varsta de 30 de ani, a pus la punct in cartea "Acesta sunt eu: autobiografia" si lucrurile in privinta zvonurilor legate de orientarea sa sexuala, notand: "Ca sa fie clar, nu sunt gay si toate experientele mele sexuale au fost cu femei. Sunt atras de femei".

O depresie "zdrobitoare" l-a determinat uneori sa consume alcool in exces si sa se gandeasca la sinucidere. "Ma gandeam si la anumite locuri sau la anumite metode pentru a ma sinucide, dar mereu am dat inapoi, realizand ca este ridicol.

Daca as fi putut sa ma sinucid? Privind in urma, nu cred, dar au fost zile in viata mea pentru care ma trec fiorii si acum", explica inotatorul.

Thorpe nu a reusit sa se califice pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din vara ce a trecut. El a hotarat sa revina in competitii in februarie 2011, dupa ce s-a retras in noiembrie 2006, la doar 24 de ani.

"Am realizat cata bucurie le aduceam altora concurand: prietenilor, familiei, publicului, australienilor extrem de incantati cand se castiga medalii de aur. Ii faceam pe ei fericiti, dar eu eram extrem de nefericit", a declarat australianul pentru Sydney Morning Herald.

El a mentionat ca reusea saadoarma doar dupa ce consuma alcool, insa a precizat ca nu a ratat niciun antrenamnet din cauza alcoolului si a reusit sa le ascunda adevarul antrenorilor si psihologilor.

Consultant apreciat pentru BBC in timpul JO de la Londra, Thorpe vrea sa isi continue cariera sportiva si sa reprezinte Australia la Campionatele Mondiale din 2013.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO