Ziua Națională a Produselor Românești: zacusca cu miere printre „vedete”

×
Codul embed a fost copiat

Zacuscă cu miere, gemul de gogonele sau cel de ardei iute. Acestea au fost doar câteva dintre preparatele care au umplut marţi tarabele unei expoziţii agroalimentare la Târgu-Mureş.

60 de producători s-au întrecut în reţete cât mai originale, totul spre fericirea curioşilor, care au gustat din fiecare şi au plecat acasă cu produsul favorit.

Ziua Naţională a Produselor Româneşti a fost sărbătorită cu preparate delicioase, în Târgu-Mureş. Pe lângă legume şi fructe proaspete, proprietarii de livezi, grădini şi ferme, au venit în centrul oraşului cu o gama largă de produse preparate de ei, după reţete inedite.

Producător "Gemuri obţinute din fructele naturale pe care la producem în fermă proprie şi dulceațuri din flora spontană, mure, afine.”

Una dintre vedete a fost zacuscă cu miere. O reţeta descoperită de o familie de fermieri.

Citește și
Varza hibrid
Românii atrași de specialitățile preparate din varză „hibrid”

Producător: "Este o noutate, mama gătind a descoperit retetea şi ne-a plăcut foarte mult, cunoscuţilor le-a plăcut foarte mult şi am zis să ducem la o scară mai mare"

Şi dulceaţă de gogonele, sau cea de ardei iute a convins mulţi pofticioşi.

Producător: "Am gustat gem de gogonele, gem de ardei piscoş , dulceaţă şi zacuscă cu miere. Sunt numai locale, ecologice, bune pentru sănătate"

Târgul a adunat 60 de producători veniţi din tot judeţul. Iar cei care au vrut să îşi facă provizii pentru iarnă, au putut cumpără fructe şi legume sub preţul pieţei dar şi cărnuri şi brânzaturi alese.

Citește și...
Expoziţie de ciuperci, la Iaşi. Cum pot fi recunoscute cele care ucid în câteva minute
Expoziţie de ciuperci, la Iaşi. Cum pot fi recunoscute cele care ucid în câteva minute

Ciupercile viu colorate, de diferite mărimi, tentează orice gospodină. Specialiştii atrag însă atenţia şi spun că nu orice ciupercă este comestibilă.

Românii atrași de specialitățile preparate din varză „hibrid”
Românii atrași de specialitățile preparate din varză „hibrid”

Dacă până acum câţiva ani cultivau numai varză autohtonă, cu foi fine ideală pentru sarmale, de câţiva ani fermierii români trec la varză hibrid, potrivită pentru murături coreene sau mâncăruri nemţeşti.

Cum a slăbit actorul Cătălin Neamţu.
Cum a slăbit actorul Cătălin Neamţu. "Când eram mic, eram cât învăţătoarea"

Cătălin Neamţu, din "Las Fierbinţi" îşi spune povestea la CSID. A luat proporţii, că orice tânăr intrat în câmpul muncii şi certat cu alimentaţia. Însă o perioada de 2 luni şi jumătate petrecută departe de civilizaţie, l-a adus pe drumul corect.

Studenții din anul I au luat cu asalt căminele,
Studenții din anul I au luat cu asalt căminele, "înarmați" cu zacuscă și dulceață

Luni începe anul universitar şi sute de studenţi, majoritatea boboci, au aglomerat încă de vineri căminele.

Recomandări
Plicuri suspecte primite de Ambasada Ucrainei de la București. Campanie de atacuri în toată lumea
Plicuri suspecte primite de Ambasada Ucrainei de la București. Campanie de atacuri în toată lumea

Forțele de ordine au intrat, marți, în alertă, după ce Ambasada Ucrainei din România a anunțat că a primit două plicuri cu un conținut suspect.

Proteste spontane la Rafinăria Petromidia. Sute de angajați refuză să mai intre la muncă
Proteste spontane la Rafinăria Petromidia. Sute de angajați refuză să mai intre la muncă

Peste 300 de angajaţi de la Rafinăria Petromidia protestează, marţi, nemulţumiţi de amânarea negocierilor pentru creşterile salariale, ei refuzând să mai intre la muncă până când nu vor primi un răspuns din partea conducerii.

Un comandant rus ar fi fost executat după ce soldații din unitatea sa au dezertat chiar din prima linie a frontului
Un comandant rus ar fi fost executat după ce soldații din unitatea sa au dezertat chiar din prima linie a frontului

Un comandant rus ar fi fost executat după ce membrii unității sale au dezertat în masă chiar din prima linie a frontului de război cu Ucraina.